Zomervakantie 2010

TSJECHIË
Van zaterdag 24 juli op zondag 25 juli zijn we om 4 uur ‘s nachts vertrokken richting Tsjechië. Het was een zeer rustige rit. Niks geen files of drukte op de weg, heerlijk! Uiteindelijk waren we dan ook al snel op de plek van bestemming; 14:00 uur in Rokytnice nad Jizerou. Een wintersportplaatsje in het reuzengebergte. Toen we aankwamen hebben we ingecheckt en zijn we “lekker” op bed gaan liggen om een tijdje bij te tanken. Dat lekker zet ik tussen haakjes want het is verder prima -erg basic- maar de bedden… Kun je met geen mogelijkheid goed op slapen. Een houten plank met een matrasje van 5 cm. Maargoed, we zullen niet klagen! ‘s Avonds zijn we richting Horni Marsov gereden om herinneringen op te doen. Even langs vakantiehuis Maris en eten bij het gezellige restaurantje aan de kant van de weg (waar je met een steil trappetje omhoog moet). Vervolgens nog even langs Pec pod Snezkou en daarna weer naar ons hotel Stary Mlyn.


Dinsdag zijn we naar Hradec Kralové geweest. Daar hebben we in verschillende supermarkten gesnuffeld en hebben we bij bouwmarkt Obi een tuindouche gekocht 🙂 Die dag zijn we niet echt uit eten geweest maar hebben we een menuutje meegepakt bij de MacDonalds. Na een rit van 2 uur waren we weer bij het hotel en hebben we nog lekker even gelezen en geïnternet voordat we de oogjes sluitten.

Woensdag hebben we eerst lekker ontbeten en geluierd op de kamer. We twijfelden wat we gingen doen. Uiteindelijk naar Liberec gegaan om bij Centrum Babylon te gaan zwemmen. Onderweg heel veel mooie natuur gezien en bizar smalle en slechte weggetjes! Echt kruip door sluip door. Maar echt heel erg mooi, ook veel foto’s gemaakt. Bij Centrum Babylon heeft Wim weer ongeveer 200 rondjes in de stroomversnelling gedaan en heb ik lekker zitten badderen en toekijken 🙂 Op het gegeven moment moesten we steeds niezen. Hmm… Vreemd, geen idee waar het vandaan kwam maar we hadden het allebei. Toen we eruit gingen werd het niezen steeds heftiger. Wim kreeg daarbij ook nog eens last van z’n keel en moest verschrikkelijk hoesten. Ook werd hij heel moe. Dat moe zijn leek ons niet gek, hij had immers ongeveer 200 rondjes in de stroomversnelling gedaan? Maar toen begon hij zich helemaal lamlendig te voelen. Gevoel dat hij ziek werd, flinke verkoudheid leek het op. Ik kon ook niet meer stoppen met niezen en we moesten telkens allebei met een zakdoek lopen omdat we een constante loopneus hadden. Op de terugweg zijn we wezen eten bij een leuk hotel/pizzeria/restaurant in Jilemnic. Erg goed! Eenmaal op de hotelkamer maar eens even gekeken op google of ik iets kon vinden over chloor en niezen. En waarempel… Het blijkt een chloorallergie 😕 Gevoel van flinke verkoudheid, moe, niezen, zere keel en hoesten… Ja hoor, alsof je de kwaaltjes van Wim (en ik een klein gedeelte) opsomde… Nou, zit niks anders op dan het nog maar eens te proberen in een zwembad met chloor maar waarschijnlijk wordt het dat niet meer… Zwemmen in een zwembad… Balen! Echt heel vervelend… Maargoed, verder is het hier in Tsjechië mooi en goed. Morgen op naar Cheb. We hebben er zin in! ‘s Avonds waarschijnlijk eten met m’n ouders want die zijn daar nog! Yay! 😀

Het is nu inmiddels alweer 21 augstus maar ik weet niet meer wat we verder allemaal hebben gedaan! :chinrub: Maar het is zeker dat we genoten hebben! Hieronder nog een stukje over Oostenrijk.
De rit naar Oostenrijk vanuit Tsjechië hadden we al eens eerder gedaan. Toen we in een tweede vakantie weer dezelfde rit wilden doen konden we de route niet meer vinden en hebben we een heel stuk over de snelweg gereden. Dit in plaats van de prachtige rit door de weilanden met een heel gaaf stuk ‘hobbelweg’ met allemaal bulten waarvan je van die kriebels krijgt in je buik 😀 Nou, dit jaar hebben we ‘m terug gevonden! En inderdaad, het was nog steeds zo mooi als die eerste keer!

OOSTENRIJK
We zouden in Oostenrijk in een pensionnetje zitten. Toen we daar aankwamen kwam er een oud koppie door het raam met de vraag of we wat zochten. We vertelden dat we geboekt hadden voor de komende week. Toen raakte het oude vrouwtje in paniek want die dacht dat we een week eerder zouden komen. Dus tja… Ze wilde wel wat regelen, moesten we wel even geduld hebben. Maar ze was oud en pufte en steunde… Bleek dat ze erg ziek was. Toen hebben we gezegd dat het niet erg was en dat we wel wat anders zouden zoeken, geen probleem! Dus 50 euro terug gekregen (aanbetaling) en op zoek gegaan naar wat anders. Dat was om 18:00 uur nog niet gelukt tot we bij iemand kwamen die wel even voor ons wilde bellen. We konden bij een kennis van haar terecht maar dat was dan tot en met woensdag. Dus dat hebben we gedaan 🙂 Het bleek een geweldige ‘keus’! Het was een nieuw appartement op de bovenverdieping van een grote woning. Een volledig gemeubileerd appartement met een aparte slaapkamer, badkamer, toilet, keuken en een mooie woonkamer met een extra bed. Echt super voor elkaar! En ook een heel lieve gastvrouw die elke morgen de bestelde broodjes in een stoffen tasje aan de deur hing.

We hebben heerlijk genoten deze dagen. Veel winkels gezien maar ook heerlijk genoten van de mooie natuur.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!