Waarom hoor je niet wat ik denk!

naomiheader-small
Vrouwen komen van Venus, en mannen van Mars. Dit is een uitspraak die veel wordt gedaan.
Het vrouwelijk geslacht is voor de mannen een raadsel. En het mannelijk geslacht wordt door vrouwen bestempeld als lomp en ongevoelig.
“Waarom is hij niet wat meer romantisch.” Zucht menig vrouw.
“Waarom zegt ze niet gewoon wat ze bedoelt.” Zegt de man gefrustreerd.

De gedachten van een vrouw zijn zo diep als die van de oceaan. Hoe kan er dan verwacht worden van mannen dat ze weten wat wij denken? Soms denk ik dat wij misschien een beetje te hard zijn voor onze meneertjes. Immers, aan het eind van de dag zullen we toch moeten toegeven dat we niet zonder ze kunnen. Wat is er heerlijker dan knus tegen hem aan kruipen?
Met al deze gedachten pak ik dan nog maar een kop thee voor hem die op de bank voetbal zit te kijken.
En dan zijn er van die dagen, dat ik gefrustreerd naast hem zit. Dan probeer ik me in alle bochten te wringen om hem duidelijk te maken wat er is, zonder dat ik hoef te zeggen wát er is. Subtiel probeer ik hints te geven, tot ik een bekend stemmetje in mijn achterhoofd hoor die zegt wat alle vrouwen inmiddels horen te weten. Mannen snappen hints niet!
Met een diepe zucht ga ik dan over op de minder subtiele aanwijzingen.
Uiteindelijk geef ik het op, en loop ik boos naar boven.
Die hint snappen mannen dan weer wel…

Na een uur gekibbeld te hebben over wat er nou aan de hand is kunnen we dan eindelijk over het onderwerp praten. En achteraf gezien viel het allemaal toch weer mee.
Vrouwen maken dingen vaak ingewikkelder dan ze zijn.
Mannen zien dingen te nonchalant, en zijn niet bepaald tactisch.
En toch kunnen we niet zonder elkaar, want uiteindelijk is het toch zo dat het op die manier spannend blijft.
Toch?

Naomi

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.