Vriendschap voor het leven

door | 10 augustus 2008 | ✘ Standaard | 0 Reacties |


Enkele weken geleden ben ik een week naar een christelijke conferentie gegaan. Voor degene die de Reveilweken niet kennen, hierbij een korte uitleg.
De reveilweek is een christelijke georganiseerde week, met een programma voor jong en oud. Elke avond is er een grote dienst waar je met 1000 mensen de Heer kunt aanbidden. Met ong. 12 mensen zit je een in kleine groep waarin je discussies en gesprekken houdt over de onderwerpen van de diensten, en over de situaties in je leven. Deze gesprekken zijn erg waardevol, en kunnen je helpen na te denken over het komende jaar.

De reveilweek is iets dat non stop in mijn leven is geweest. Elk jaar ging ik erheen met mijn ouders, en nu ga ik nog steeds. Ik heb er vrienden voor het leven gevonden. En elk jaar ben ik onder de indruk hoe God met mensen aan het werk is. Dit jaar zat ik met een paar van mijn beste vriendinnen gezellig in één huisje. Zes meiden bij elkaar met te weinig slaap kon niet veel goeds betekenen. Maar ondanks ons gekibbel vlogen we elkaar dagelijks om de hals voor een bemoedigende knuffel. Grappige situaties en gezamelijke kwebbel maaltijd waren er in overvloed. En in die week voelde ik mij gelukkig, en op mijn plaats. Een goed gesprek met een hartsvriendin. Vijf paar armen om mij heen. Lachen door mijn tranen heen waren het resultaat van die week.

Nu, in het dagelijks leven terug gesmeten besef ik keer op keer wat ik die week zoveel momenten heb beseft. In situaties waarin je het moeilijk hebt, leer je wie je vrienden zijn. Mensen komen en gaan, maar je echte vrienden vangen je op. Samen met mijn hemelse vader vormen ze een vangnet. De wetenschap dat ik altijd bij ze terecht kan verlicht mijn hart ter plekke omdat ik weet dat ik het niet alleen hoef te doen. Want de krachten van een mens gaan ver. En komen ik er tijden dat mijn krachten soms tekort schieten, dat ik moe ben, en geen hoop meer heb? Dan heb ik altijd mijn vriendinnen. Maar bovenal, dan is er altijd Iemand, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die pijn heeft. Hij helpt je er doorheen. Verwarmt je ziel, wanneer deze koud is en uitgeput. Het enige wat je hoeft te doen, is het aan Hem te vragen…

Naomi
PS: deze column wil ik opdragen aan mijn liefste vriendinnen, de dordrecht-clan..

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!