Twee-bonenstamppot met bacon

Bron: AllerHande 01 2008
– hoofdgerecht
– bereiden 15 min
– 4 personen
Keuken: Hollands
Type: budget, slank, hoofdgerecht, vlees, Snel, Stamppotten, Budgetkoken,
Kooktechniek: koken
Bevat: Energie 530 kCal- Eiwit 18 g- Vet 36 g- Koolhydraten 33 g (per eenpersoonsportie)
Snelcode: 465560

Ingrediënten
* 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries)
* 1 zak snijbonen, gesneden (250 g)
* 1 zak gebroken sperziebonen (250 g)
* 2 dikke plakken bakbacon (a 140 g)
* 2 eetlepels grove mosterd

Bereiden
Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de pan of magnetron. Kook de snijbonen met de sperziebonen in weinig water met zout in 4-5 minuten beetgaar en giet de bonen af. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan krokant uit. Schep de bonen en baconreepjes door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met de mosterd, zout en peper. Schep de twee-bonenstamppot met bacon op 4 borden. Lekker met piccalilly.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.