Tijd om de Sinterklaascadeaus te gebruiken!

sinterklaas-cupcakes

Met Sinterklaas heb ik een aantal leuke cadeaus gekregen van de Sint.

Let niet op de slechte kwaliteit van onderstaande afbeelding… Ik kon geen betere plaatjes vinden.

Nou liepen Wim en ik gisteren in de supermarkt en toen bedacht ik me dat ik cupcakes wilde gaan maken. Gewoon, voor de leuk 🙂 Niet eens perse om ze op te eten (maar da’s altijd leuk natuurlijk) maar vooral om de techniek een beetje onder de knie te krijgen. De vorige keren (Eerste keer, tweede keer en laatste keer) waren ze wel leuk maar sinds ik de spullen heb om echt mooie cupcakes te maken kriebelt het steeds meer!

Deze keer heb ik het recept voor de basis cupcakes gehaald van CupcakesEnMuffins.nl (het basisrecept). Deze heb ik opgevold en later heb ik wat basisbeslag apart gehouden en daar cacaopoeder doorheen gedaan waardoor ik een mooi chocoladebeslag kreeg. De suiker heb ik vervangen door zoetstof (de suiker delen door 10 zodat je de juiste verhouding hebt).

Suiker vervangen door zoetstof is niet altijd een goede oplossing aangezien de suiker het beslag ook luchtigheid geeft en zorgt dat het beslag mooi gaat rijzen. Voor nu heb ik de goedkope zoetstof van de Plus gebruikt met aspartaam maar de volgende keer zal ik denk ik die van de Jumbo gebruiken aangezien deze sucralose bevat. Deze stof lijkt qua smaak heel erg op suiker en behoudt ook z’n smaaksterkte na verhitten op 180 graden.

Bij enkele cupjes heb ik nog stukjes gehakte witte chocolade in gedaan en speculoos-hagelmix erop gestrooid. Nadat ze 25 minuten in de oven hebben gezeten op 170 graden kwamen ze er mooi gaar uit. Alleen wat aan de kleine kant. Dat idee had ik al bij het vullen van de cupjes. De volgende keer maak ik dus wat meer van dit beslag, nu zijn ze echt te klein.

De cupcakes heb ik versierd met botercreme (naturel en chocola), Royal Icing van eiwitten en rode marsepein. De botercreme en royal icing heb ik nog extra gezoet met vanillesuiker. Dat geeft het net een lekkerder smaakje vind ik. De Royal Icing was niet zo’n succes. Nadat ik ‘m geklopt had en ‘ie klaar was zag het er goed stevig uit. Omdat ik de botercreme nog moest maken heb ik ‘m even in de koelkast gezet maar toen ik ‘m er weer uithaalde was ‘ie niet zo mooi meer. Het zag er zacht en een beetje nattig uit. Hier heb ik alleen maar de cupcake met de rode vlinder mee bespoten en de doodles op de cupcake met de drie bloemen.

De rode marsepein kwam van de Xenos. Hier zag ik naar uit! Lekker kneden en spelen met de nieuwe uitstekertjes. Maar dit viel me erg tegen. De marsepein was erg plakkerig en zacht en dus lastig mee te werken. Het uitsteken van de vormpjes ging nog wel maar het maken van het roosjes was echt lastig werk. Een enkel blaadje plakte aan een ander en deze wilde ik losmaken maar dat ging al niet, zo plakken deed het.

Maargoed, uiteindelijk erg tevreden met het resultaat. Het ging me toch voornamelijk om de versieringen maken 🙂
Nadat ik de explosie op het aanrecht (jaja, ik kan het ook hoor Wim!) heb opgeruimd heb ik nog even gespeeld met de spuitzak. Normaal heb ik wel een behoorlijk stabiele vaste hand maar met een spuitzak is dat een stuk lastiger!
Hieronder het resultaat 😀 Ik overweeg zelfs om de hele serie van ‘Taarten Decoreren’ te gaan bestellen… Wat vinden jullie? Doen?

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!