RockSteady materiaal

door | 17 mei 2009 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

Op zondag 3 mei zijn Wim en ik voor het eerst naar een RockSteady avond geweest van onze gemeente. Dat is een soort ‘bijbelkring’ voor de jeugd. Maar dat was niet zonder reden. We gingen foto’s maken voor de themadienst van deze zondag. Hieronder het idee:

De gedachte:
Het trefwoord is ‘dilemma!’
Iedereen heeft wel eens moeilijke momenten in zijn of haar leven. Vooral als je aan het opgroeien bent en in de pubertijd zit/komt loop je vaak tegen dingen aan die niet altijd even makkelijk zijn. Waar hoor ik nu bij? Ben ik stoer? Of moet ik me stoer voordoen? Hou ik van Ajax? Of zeg ik dat ik er van hou om erbij te horen? Ben ik verliefd op Eva? Of ben ik verliefd op Lisa? Ben ik tevreden met mezelf? Of toch niet helemaal? Hierover gaat de multimediale bijdrage.

De bedoeling:
De bedoeling is om van dilemma’s foto’s te maken. Eén persoon speelt eigenlijk twee mensen. Hij of zij weet niet goed wie ze is en is daarnaar opzoek. Bedenk voor jezelf één of het liefst meerdere dilemma’s die je wel eens hebt meegemaakt of die je je in zou kunnen denken. Deze dilemma’s gaan we proberen uit te beelden en op de foto te zetten. Heb je hiervoor materialen nodig? Neem deze dan mee zodat we goed voorbereid foto’s kunnen gaan maken.

Al met al had de jeugd veel ideeën en zijn er prachtige foto’s uitgekomen! Deze zijn verwerkt in een filmpje die net voor de preek is gedraaid.

De foto’s van de ‘Making Off’ zijn hier te vinden.
De foto’s van de dienst zijn hier te vinden.
En het filmpje dat tijdens de dienst gedraaid werd is hier te vinden.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!