Review: Garmin Vivomove en de service van Garmin Nederland

In juni 2017 heb ik voor 90 dollar online een bestelling bij Walmart.com gedaan. De Garmin Vivomove Sport kon ik ophalen in mijn vakantie in Thousand Oaks, California USA. Als een koningin heb ik met mijn Garmin rondgelopen en er erg veel plezier en gemak van gehad. Ik was er na een zeer korte tijd helemaal aan gewend en wil niet zeggen dat ik er afhankelijk van ben geworden maar als ik hem niet om had was dat een kaal gevoel en baalde ik. Helaas kwam de eerste teleurstelling 8 maanden later, op 18 februari 2018. Dat was de laatste keer dat het horloge heeft gesynchroniseerd met Garmin Connect en toen zijn de stappenbalk en activiteitenbalk opgehouden met werken. Na meerdere pogingen het toestel opnieuw te koppelen en te resetten bleek hij echt niet meer te gaan werken. Ik heb op 28 februai contact opgenomen met de support helpdesk van Garmin. Deze antwoordden de volgende dag met de vraag of ik het toestel op wilde sturen ter vervanging of reparatie. Op 6 maart is het toestel ontvangen bij de serviceafdeling en gecontroleerd. Op 13 maart bleek dat het toestel niet meer voorradig was. Na telefonisch contact is afgesproken om het nog even af te wachten of hetzelfde type toestel nog weer op voorraad zou komen. Na een aantal dagen bleek dit niet het geval en werd ik wederom gebeld. Het voorstel was, omdat het huidige type niet meer op voorraad was of zou komen, om het toestel om te ruilen voor een ander type. Het toestel wat mij aangeboden werd was het duurdere type, de Garmin Vivomove Classic. Ik was blij verbaasd over dit voorstel. Het toestel dat ik had had een waarde van 170 euro en het nieuwe toestel zou 50 euro duurder zijn. Uiteraard ben ik akkoord gegaan en op 28 maart werd het nieuwe toestel mij toegestuurd. Een dag later genoot ik weer van mijn nieuwe horloge. Super service van Garmin!

Deze blijdschap duurde echter zeer kort. Nadat ik het toestel 5 maanden in gebruik had kreeg ik hetzelfde defect. De Vivomove toont geen stappenbalk en activiteitenbalk meer. Ook hier hielp resetten niet. Dus wederom contact opgenomen met Garmin op 5 augustus. Hier kreeg ik geen reactie op en dat vond ik vreemd. Op 10 augustus stuurde ik weer dezelfde klacht via de website. Hier kwam, nadat ik een bericht had gestuurd via Facebook Messenger, de reactie op dat ik het toestel op moest sturen omdat het probleem bij Garmin niet bekend was. Hier heb ik direct op gereageerd met de vraag wat de procedure zou zijn. Het antwoord hierop kwam echter pas 14 dagen later, op 24 augustus, nadat ik een boos berichtje heb gestuurd via Facebook Messenger. De welgemeende excuses voor de late reactie. Het was geen onwil, maar de zomerdrukte konden ze helaas niet zo goed aan. Dit vond ik een legitieme reden waardoor mijn boosheid weer zakte. De irritatie bleef: ik gebruikte mijn Vivomove om mijn slaap te monitoren in verband met gezondheidsproblemen en onderzoeken en kon nu al een hele maand niks beginnen. Ik weet dat ik niet afhankelijk van het horloge moet zijn maar dit gaf me in de voorgaande maanden zo’n duidelijk beeld van mijn nachtrust dat ik hem eigenlijk niet kon missen. Afijn, het toestel heb ik opgestuurd met een gratis verzendetiket voor UPS omdat dit de tweede vervanging zou zijn. Kijk, daar begin de service weer! Op 6 september kreeg ik een mail met de mededeling dat de serviceaanvraag was afgerond. In de bijlage kon ik echter niet vinden wat er nu gebeurd was. Geen informatie of het toestel gerepareerd of vervangen zou zijn. Vandaag, vrijdag 7 september, kreeg ik een pakketje van Garmin op de deurmat. Tot mijn grote verbazing dat in het pakketje het nieuwe type Garmin Vivomove HR Sport! Mijn blijdschap was van mijn gezicht af te lezen volgens mijn man. Wat een prachtig toestel!

De boosheid die ik in eerste instantie had kwam door het feit dat mijn tweede Vivomove in een jaar tijd kapot ging. Ook omdat ik mijn gezondheid niet kon monitoren terwijl dat juist op dat moment zo belangrijk voor me was. Echter de service die Garmin toch elke keer heeft gegeven maakt dat ik toch erg te spreken bij over Garmin. De goede service zorgt ervoor dat ik toch bij Garmin producten blijf voorlopig, hoewel dat een week geleden nog de vraag was. Ik hoop echt dat ik van dit nieuwe horloge ontzettend lang plezier mag hebben.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!