Pride

Momenteel gaat er een tekst rond op Facebook die is gemaakt naar aanleiding van wat er afgelopen weekend in Amsterdam is gebeurd. Deze vind je onderaan deze post. Ik heb deze aangepast naar mijn eigen woorden en mening.

๐–๐ข๐ž ๐š๐š๐ง ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐‹๐†๐๐“๐๐ˆ๐€๐+ ๐ฏ๐ซ๐ข๐ž๐ง๐๐ž๐ง ๐ค๐จ๐ฆ๐ญ, ๐ค๐จ๐ฆ๐ญ ๐š๐š๐ง ๐ฆ๐ข๐ฃ. ๐ƒ๐š๐ญ ๐ฌ๐จ๐จ๐ซ๐ญ ๐ ๐ซ๐ž๐ง๐ฌ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐ซ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ง๐ ๐ ๐ž๐๐ซ๐š๐  ๐ญ๐จ๐ฅ๐ž๐ซ๐ž๐ž๐ซ ๐ข๐ค ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ž๐ง ๐š๐ ๐ž๐ž๐ซ ๐ข๐ค ๐ญ๐ž๐ ๐ž๐ง!

Mensen vragen zich af waarom sommige mensen die als “anders” worden bestempeld, zich verstoppen, niet naar buiten durven, zich slecht voelen? Simpelweg omdat mensen ze veroordelen om hun geaardheid en identiteit zonder ze echt te kennen. Deze mensen zijn niet “anders”. We moeten van dat stigma en hokjes-denken af. Iedereen is bijzonder en uniek. Leef en laat leven!

LGBTQIAP+ is een kleine greep uit de grote diversiteit aan seksuele,- en genderidentiteiten. De letters staan voor lesbisch, gay, biseksueel, transgender, queer, intersekse, aseksueel en panseksueel. Maar dit spectrum is nog veel groter. Het zou dan ook mooi zijn als deze paraplutherm niet meer nodig zou zijn. Dat iedereen hieronder valt. Geen onderscheid meer. Gewoon zijn wie je bent. Zonder oordelende hokjes.

Wat verandert het aan jouw leven als twee vrouwen of twee mannen van elkaar houden? Of als iemand zich als non-binair identificeert? Of als iemand in het verkeerde lichaam is geboren en daardoor transgender is? Of als iemand zijn/haar/hen ‘pronouns’ anders zijn dan dat we gewend zijn? Ja, dat is even wennen maar het is niet goed of fout. Of als iemand heteroflexibel is? Of als iemandd demiseksueel is? Of als iemand zoveel liefde te geven heeft dat die zich identificeert als polyamoreus? Of als we “gewoon eenvoudig” cisgender en heteroseksueel zijn? Niemand is normaal of abnormaal. Het is de door de maatschappij opgelegde norm van het gemiddelde wat de standaard vormt en wat de meeste personen als normaal zien: heteroseksuele cis-mensen. En dat is niet ok! Zolang de mensen andere mensen er geen kwaad mee doen veranderd er helemaal niks voor jouw leven! Seksuele,- en genderidentiteit zegt niks over of een mens goed of slecht is. Iedereen verdient dezelfde vorm van respect.

Denk jij er ook zo over? Zet dit dan ook op je eigen pagina. Mag in je eigen woorden zoals ik heb gedaan of kopieer de originele tekst hieronder. Je mag ook de door mij gemaakte afbeelding gebruiken. Wat je wilt. Maar laat deze mensen die zich buitengesloten voelen of gediscrimineerd worden weten dat ze er mogen zijn, wie of wat ze ook zijn. Weet dat er mensen worstelen met wie ze zijn. Wie weet is er wel iemand uit je omgeving of vriendenlijst die hier ook mee worstelt, terwijl niemand dat weet. Diegene zal dit lezen en zich gesteund voelen. Eens kijken wie dit ook durft…

โค๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ

๐Ž๐ซ๐ข๐ ๐ข๐ง๐ž๐ฅ๐ž ๐ญ๐ž๐ค๐ฌ๐ญ:

Onderstaand is gekomen naar aanleiding wat er dit weekend in Amsterdam is gebeurd. Wie aan mijn gayfriends komt… Komt aan mij…Absoluut dat ik het durf…Jullie vragen zich af waarom sommige homoseksuelen zich verstoppen en slecht voelen… Simpelweg omdat mensen ze veroordelen voor hun geaardheid zonder ze echt te kennen… Leef en laat leven… Wat verandert het aan jouw leven als 2 vrouwen of 2 mannen van elkaar houden… NIKS!!!Als je akkoord bent kopieer en plak… Eens kijken wie er ook durft… โค๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!