Praktijkdag autorijden (oa. slipcursus)

Goh, dat was vreemd.. Een brief van de gemeente Heerde voor mevrouw E. Oosterveen-Eilander. Voor mij dus 馃檪 Het gaat over een “spannende praktijkdag”.

Op zaterdag 15 november wordt in ‘t Harde een praktijkdag (9.00 tot 16.00) gehouden voor jonge autorijders die in de periode van 2006 – 2008 hun rijbewijs hebben gehaald. Er wordt anderhalf uur gereden, een slipcursus gedaan en een discussie gevoerd. Je krijgt een lunch en… Het is GRATIS!

Nou lijkt me dat best leuk, maar dan zou ik wel met een aantal vrienden willen gaan. Dat maakt het nog leuker!

Klik op ‘lees verder’ om de hele brief te lezen die ik van de gemeente heb gehad. Lijkt het je wat? Stuur dan ff een mailtje, zou het leuk vinden om met m’n vriendjes te gaan 馃檪

GEMEENTE HEERDE
17 oktober 2008
Rijbewijs net gehaald? Meld je aan voor een spannende praktijkdag!

Beste jonge autorijder/ster,

De gemeente organiseert in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) op zaterdag 15 november 2008 een spannende en leerzame praktijkdag voor jonge autorijders.

Praktijkdag
In een gevarieerd dagprogramma kun je als jonge autorijder laten zien hoe goed je als jonge bestuurder bent. Hiervoor stelt het ROVG auto�s beschikbaar, dus een eigen auto is niet nodig. Voorwaarde voor deelname is dat je in de periode 2006 � 2008 je rijbewijs hebt gehaald en sindsdien zelfstandig al wat rijervaring hebt opgedaan.

Testroute rijden
De praktijkdag is een unieke gelegenheid om zelf tijdens een praktijkrit te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Je rijdt, samen met nog twee andere jonge bestuurders, een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen rijstijl en die van de andere jonge bestuurders. Ook zij beoordelen hun eigen en jouw rijstijl. Tevens geven jullie van je zelf en van elkaar verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een ervaren ritadviseur die als laatste 贸贸k zijn oordeel geeft. Spannend!

�Slippertje� op mobiele slipbaan
Bij dit onderdeel rijden de deelnemers op een mobiele slipbaan. Je neemt zelf plaats achter het stuur en ondervindt hoe verraderlijk een onverwachte autoslip kan zijn. Je ervaart de werking van het ABS remsysteem en maakt onder andere noodstops bij 30 en 50 km per uur op een stroef en spiegelglad wegdek.

Alcohol en drugs
Een derde onderdeel van deze dag is een groepsdiscussie over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe je daarmee moet omgaan. Samen met deskundigen op dit gebied ga je een discussie aan, het is dus geen saaie informatiebijeenkomst!

Deelnamecertificaat
De praktijkdag voor jonge autorijders is een veelzijdig dagprogramma met veel autorijden, slip- en remproeven, met elkaar discussi毛ren en elkaar beoordelen. Voor je deelname en inzet op deze dag ontvang je na afloop een certificaat als bewijs van deelname.

O贸k voor vrienden en relaties!
Deze dag is niet alleen voor jou als inwoner van de gemeente Heerde. Je mag ook al je vrienden, klasgenoten, collega�s van je werk en andere familieleden en kennissen meenemen. De enige voorwaarde is dat zij 贸贸k in de periode 2006 � 2008 zijn geslaagd voor hun rijbewijs.

Waar en wanneer? Hoe kan ik mij aanmelden?
Deze praktijkdag voor jonge autorijders vindt plaats op zaterdag 15 november 2008 op het terrein van Rijkswaterstaat in het �t Harde (nabij de A28 afrit 16). Je wordt om 09.00 uur ontvangen met koffie/thee, tussen de middag wordt er gezorgd voor een broodje en uiterlijk 16.00 uur wordt de dag afgesloten. Er kunnen deze dag maximaal 39 jongeren meedoen. Bij een overschrijding van het aantal aanmeldingen wordt er nog een dag georganiseerd.

Deelname aan deze praktijkdag is helemaal gratis!
Meld je (eventueel met je vrienden) n煤 snel aan, want vol = vol. Aanmelden kan door een aanmelding op de website www.jongeautrijders.nl

Na aanmelding ontvang je een offici毛le uitnodiging waarin je ge茂nformeerd wordt hoe laat je je moet melden en wat je moet meenemen.

Samen met het ROVG zien wij uit naar deze gezellige, maar leerzame dag.
Tot dan!

Hoogachtend,
Namens het college van Heerde,
Het hoofd van de afdeling Ruimte,
Ing. B.G. van der Heiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.