Over de site

Over de website
Waarom deze naam?
Daar kan ik eigenlijk heel kort en simpel over zijn. Het is mijn voornaam, waar ik erg trots op ben. Dit domein was nog niet geregistreerd. De domeinen .de, .com, .net, .org, .biz, .info waren al bezet. Maar dat ging over een aardappelras, een hotel en een dorpje in Egypte.

Doel van deze website
Deze website (het blog-gedeelte) heb ik eigenlijk het meest als hobby. Ik vind het leuk om allerlei dingen te proberen en te leren. Omdat ik al veel met internet bezig was en in mijn jongere jaren (jaar of 11) bezig was met ‘kinderlines’ sites, ben ik verder gaan leren. Ik heb hierbij hulp gehad van een goede kennis. Hoewel ik mezelf nog niet zie als expert-webdesigner, weet ik nu al behoorlijk wat van de basis van webdesign. Het is voor mij ook een beetje een sport om zoveel mogelijk tevreden bezoekers/klanten op mijn site te krijgen. Ik doe het voor mijn plezier en bijverdienste naast mijn parttime baan. Wel hoop ik met deze site veel te leren en dat deze site ook een visitekaartje en portfolio is bij eventuele sollicitatiegesprekken en/of andere projecten in de toekomst.
De andere kant is mijn professionele website. Deze is van Elkana.nl | Vormgeving.

Hulpmiddelen
Voor de totstandkoming van deze website heb ik gebruik gemaakt van WordPress, Adobe Photoshop CS5, CorelDRAW X3 en Macromedia Dreamweaver CS5.

Programmeertaal
De site is gebaseerd op het CMS (content management system) dat WordPress heet. Ik update m’n installatie altijd naar de laatste versie. Daarnaast gebruik ik vooral CSS en PHP maar ook JavaScript en HMTL.

Contact:
Zie hiervoor de contact pagina.

Algemeen
Regelmatig ben ik met mijn website bezig en dat is ook goed te merken aan het groeiende aantal pagina’s. Gelukkig heb ik voorlopig nog voldoende schijfruimte en ik kan dus alle pagina’s op mijn site laten staan. Wat ik aan mijn website ga toevoegen is eigenlijk moeilijk van te voren te zeggen. Meestal krijg ik een idee dat ik vervolgens ga uitwerken. Ideeën heb ik op het ogenblik genoeg, maar helaas kost de uitwerking vaak nogal wat tijd en soms ook wat studie.

Het begin
Deze site is van start gegaan op 20 november 2004. Het begon natuurlijk met een paar testpagina’s. Daarna ben ik gaan nadenken wat ik op mijn site zou gaan zetten. Via internet en tijdschriften zag ik allerlei leuke dingen voor op de site en zo kreeg ik een gastenboek, bezoekersteller en dergelijke. De eerste maand was ik de enige bezoeker en er kwamen een paar vrienden op de site. De bezoekersaantallen stegen niet zo hard, maar het bleef stabiel.

Laatste wijzigingen
De laatste wijziging is de overstap op CMS. Dit heeft (en nog) veel tijd en moeite gekost, maar het resultaat mag er wezen.

Nieuwe plannen
Plannen heb ik genoeg. Ik kan nog vele dingen toevoegen. Ik zal dat ook zeker proberen ondanks de geringe tijd die ik heb.

De lay-out van de oude site
Eigenlijk zijn de layouts niet bij te benen want elke keer als ik weer wat anders zie gooi ik het erop zonder eerst een printscreen te maken :tooth:
v1.0 (20 november 2004 – mei 2005)

v2.0 (mei 2005 – december 2005)

v3.0 (december 2005 – januari 2006)

v4.0 (januari 2006 – november 2009 met verschillende kopfoto’s en uiterlijkheden)

v4.8 (januari 2006 – november 2009 de laatste versie)

v5.0 (voorjaar 2010)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.