Welkom op mijn blog!

Creatief, passie, muziek, liefde en ik. – Sinds 2003 heb ik mijn eigen plekje op het wereld wijde web. In het begin begonnen om html, php en css te leren. Later ook om een soort online dagboek bij te kunnen houden. Dat doe ik nu dus alweer heel wat jaar. Maar door de komst van de social media is het echt bloggen bij mij eigenlijk een beetje ingeslapen. Af en toe plaats ik nog dingetjes die te groot of te privé zijn voor bijvoorbeeld Facebook. Dus, snuffel rond, lees, lach en neem een kijkje in mijn leven van dat van mijn man Wim 🙂 Veel plezier!

Over mij

Elkana Oosterveen

Elkana Oosterveen

Ontwerper Elkana.nl

Mijn naam is Elkana Oosterveen – Eilander, geboren in 1987 en ben afgestudeerd als Interieuradviseur op MBO niveau 4 aan het CIBAP vakcollege in Zwolle. Sinds maart 2010 ben ik bezig met ontwerpen van grafische dingen zoals logo’s, huisstijlen, websites, drukwerk en het bedrukken van kleding en andere producten. Ook ‘analoog knutselen’ is een passie van mij.

Ik ben een enorme duizendpoot met veel creatieve interesses. Een creatieveling die eigenlijk veel te veel tegelijk wil. Iemand die zoveel mogelijk aanpakt waar ze blij van wordt. Een duizendpoot. Een enthousiasteling. Een jonge vrouw met veel ideeën en gevoel. Dat houdt onder andere in: creatief bezig met zowel digitaal als ‘analoog’ (met papier) scrappen, schrijven en meer. Als ik eenmaal op gang ben kan ik daar helemaal in opgaan en uren van genieten.

Ook ben ik twee jaar trotse vrijwilliger geweest bij Daf Club Nederland als grafisch vormgever van het clubblad Variomatic. Met een ontzettend leuk team zorgden we ervoor dat ieder clublid elk kwartaal kan genieten van een prachtig stukje info van het rijdende museum Daf!

Als ik niet achter de computer zit ben ik vaak samen met mijn man op pad met een van onze prachtige klassieke Dafjes of zijn we te vinden in onze heerlijke tuin of geweldige nieuwe werkplaats. Fijn samen knutselen aan de Dafjes bijvoorbeeld. Ook geniet ik van het samen zijn met familie, fotografie, architectuur en heb ik een enorme passie voor muziek. Kijk eens rond in mijn portfolio en laat je overtuigen van mijn creatieve kunnen!

Wim & Elkana

Wij zijn Elkana en Wim Oosterveen. Wim is geboren in november 1960. Ik ben, zoals ik hierboven al schreef, geboren in oktober 1987. We delen sinds 14 januari 2003 officieel de liefde en op 30 september 2006 zijn we getrouwd. Sinds die tijd wonen we samen in Heerde waar ook mijn moeder sinds 2015 woont.

Wim heeft in zijn leven veel verschillende soorten werk gehad maar de laatste jaren heeft hij op de vrachtwagen gezeten om groenten en fruit weg te brengen.

We vinden het allebei leuk om een beetje met websites bezig te zijn en ook zijn website www.dafcoupe.nl is er eentje waar hij best trots op is. www.wegousa.nl is onze gezamenlijke website waar we de avonturen schrijven over onze Amerika reizen.

Leeftijdsverschil

Omdat wij, Wim en ik, een aparte relatie hebben vanwege het leeftijdsverschil zijn er al veel vooroordelen naar onze kop gegooid. Ook mijn ouders hebben er flink van langs gehad. Iedereen denkt het beter te weten en zei tegen mijn ouders: “Dat laat je toch nooit toe!? Dat zou ik nooit goedkeuren!” Maar, wat doe je als je dochter zoveel houdt van een 27 jaar oudere man die ze nooit van haar leven meer wil missen? Dan kun je toch niet anders dan het accepteren? Nou goed, na een heftige periode hebben mijn ouder het geaccepteerd en zijn we heel gelukkig geweest met ons vieren. In 2015 is mijn vader helaas overleden. Wij zelf merken vrij weinig van het leeftijdsverschil en zijn super gelukkig met elkaar. De buitenwereld heeft na sl die jaren ook door dat het niet zomaar een ‘bevlieging’ is. Ze zien ons samen en we lopen gewoon lekker hand in hand door het dorp zoals iedereen. Het is heerlijk om gewoon door de stad te lopen zonder dat je steeds nagegaapt wordt. Tuurlijk, er blijven mensen die het niet kunnen vatten. Maar dat doen wij ook! Wij vinden het ook nog steeds raar hoe we elkaar hebben gevonden. Maar één ding is zeker! We willen nooit meer zonder elkaar!

 

Om het taboe op leeftijdsverschil te doorbreken zijn we ook een website gestart. Op leeftijdsverschil.elkana.nl vind je onze website. Het is een community net als onze Engelstalige collega’s Joe Leon en Angela Di Pasquo van MayDecemberSociety.com. De focus ligt momenteel vooral op de Facebook groep: connecties met mensen, discussiëren en elkaar leren kennen.

Over de website

Waarom deze naam?
Daar kan ik eigenlijk heel kort en simpel over zijn. Het is mijn voornaam, waar ik erg trots op ben. Dit domein was nog niet geregistreerd. De domeinen .de, .com, .net, .org, .biz, .info waren al bezet. Maar dat ging over een aardappelras, een hotel en een dorpje in Egypte.

Doel van deze website
Deze website (het blog-gedeelte) heb ik voornamelijk als hobby en als platform om van me af te schrijven. Ik vind het leuk om allerlei dingen te proberen en te leren. In schrijven vind ik veel rust en dit is een echte uitlaatklep. Ook het reviewen van producten vind ik erg leuk. Omdat ik al op jonge leeftijd veel met internet bezig was en in mijn jongere jaren (jaar of 11) bezig was met ‘kinderlines’ sites, ben ik verder gaan leren. Ik heb hierbij hulp gehad van een goede kennis. Het is voor mij ook een beetje een sport om zoveel mogelijk tevreden bezoekers op mijn site te krijgen. Ik doe het voor mijn plezier, om kennis op te doen en als bijverdienste naast mijn parttime baan.

Deze site is van start gegaan op 20 november 2004. Het begon natuurlijk met een paar testpagina’s. Daarna ben ik gaan nadenken wat ik op mijn site zou gaan zetten. Via internet en tijdschriften zag ik allerlei leuke dingen voor op de site en zo kreeg ik een gastenboek, bezoekersteller en dergelijke. De eerste maand was ik de enige bezoeker en er kwamen een paar vrienden op de site. De bezoekersaantallen stegen niet zo hard, maar het bleef stabiel. In de loop van de jaren is dit aantal behoorlijk gestegen en daar ben ik erg blij mee!

Hulpmiddelen
Voor de totstandkoming van deze website heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van WordPress, Adobe Photoshop en CorelDRAW.

De lay-out van de oude site
Eigenlijk zijn de layouts uit het verleden niet bij te benen. In het begin heb ik enorm geëxperimenteerd met verschillende cms-systemen en layouts. Een stukje nostalgie om een aantal oude layouts op een rijtje te zetten:

Mijn social media kanalen

Mijn andere websites

error: Inhoud is beschermd !!