Mijn man kookt eigenlijk altijd. We hebben de afspraak dat ik sowieso één keer in de twee weken kook, als hij ochtenddienst heeft. Dan eten we altijd gezellig samen. Vaak gebeurd dat niet, schiet het er bij in of heeft hij al iets in gedachten. Gisteren is het wel weer gelukt en het was heerlijk! Er was zoveel over dat we er vandaag nog een keer van hebben gegeten. Hieronder het recept. Je kunt het uiteraard naar wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld vegetarisch ‘vlees’ toe voor een vegetarische maaltijd:)
- 400 gram filetlapjes in kleine blokjes
- 200 gram gebroken sperziebonen
- 1 hele paksoi, fijngesneden (stengels en blad apart houden)
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 1 rode ui in halve ringen
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 pakje rode curry kruidenpasta
- 200 ml kokosmelk
1. Kook de rijst volgens de verpakking
2. Kook de sperziebonen tot deze beetgaar zijn
3. Bak de vleesblokjes goudbruin en gaar
4. Voeg de rode ui en paprika toe en fruit deze
5. Wok in een andere pan de stengels van de paksoi en voeg later het groene blad toe
6. Doe de kruidenpasta in een wok en giet de komosmelk erbij en zorg dat dit even lekker prutteld tot een mooie saus
7. Voeg de vleesblokjes, ui, paprika, paksoi en sperzieboontjes toe aan de saus
8. Serveer de rijst en het saus-vlees-groenten mengel apart naast elkaar op een bord. Of in een mooi kommetje, zoals ik heb gedaan.
0 reacties