Hier dan eindelijk een foto van mijn eerste zelfgemaakte moederdagtaartje! :weldansen:
Het taartje is gemaakt naar een recept van de website De Leukste Taarten. Ik ben begonnen met het op maat snijden van de kant-en-klare taartbodems. Vervolgens heb ik de Mounchouvulling en de aardbeienmousse gemaakt. Vervolgens ben ik de taart gaan ‘stapelen’. Beginnen met een taartbodem en daarna een laagje aardbeienmousse om er daarna nog een taartbodem op te leggen met een laag mouncouvulling en nog een klein beetje aardbeienmousse. Als laatste de bovenste taartbodem erop. Deze heb ik laten ‘opstijven’ in de koelkast en heb ik de botercreme gemaakt. Daarna ben ik begonnen met het rollen van de fondant. Deze heb ik gekocht (voor veel te veel geld voor een taartje – vind ik zelf) bij de ‘Echte Bakker’ in Heerde omdat ik nergens met de beste wil van de wereld fondant of marsepein kon vinden. Dit heeft zo ongeveer een half uur geduurd omdat het zo zwaar te rollen is! Poeh, hoop dat het de volgende keer als ik het online ga bestellen beter te rollen is want heb er behoorlijk spierpijn van overgehouden! :confused_scheel: Toen dat uiteindelijk gelukt was ben ik de taart gaan bekleden. Ik wilde de taart besmeren met de botercreme maar vond het niet zo’n succes. Geen lekkere smaak! Daarom maar een potje aardbeienjam gepakt en de taart hiermee besmeerd en vervolgens met veel stuntelwerk de fondant eroverheen gedrapeerd. Het wil trouwens erg goed plakken met jam, is een tip voor de volgende keer! Uiteindelijk de taart ‘ingesneden’ met de botte kant van een mes zodat er blokjes ontstonden. De bolletjes en bloemetjes heb ik vastgeplakt met suikerwater. Ook het van fondant gemaakte roosje bleef hier prima mee plakken. Als finisching touch (en om een en ander te verbloemen :P) nog een lintje uit m’n knutseldoos eromheen en klaar was Kana! :heelblijrennen: Hij was wel zoet maar viel erg in de smaak bij mams, paps, manlief en oom en tante! Wat vinden jullie ervan?
0 reacties