Maggi Preischotel met gehakt en kerrie


Gisteren in de supermarkt. We hadden van tevoren het idee om zuurkool schotel te maken.

Wim: “Heej, da’s is er ook! Met prei.”
Ik: “Nou, daar het ik niet zo zin in. Lijkt me niet lekker. En het werkt als ui!”
Wim: “Ja, wat wil je nou!? We zouden kijken naar iets vernieuwends maar je staat helemaal niet open voor iets nieuws!”
Ik: “Da’s wel waar.”
Wim: “Niet.”
Ik: “We hadden toch ook het idee om zuurkool schotel te doen!?”
Gemompel…
Ik: “Nou, dan doen we toch die met prei!?”
Wim: “Nee, zo hoeft het niet van mij.”

Even later gaan we toch met een pak Ovenschotel Prei en de ingrediënten de deur uit. 😀 Wat een liefde… 😛
En het was erg lekker! 😳

< %image(images/maggiprei.jpg|143|194|)%>

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Aantal porties: 4

Benodigdheden
1 doosje Maggi OvenHeerlijk Mix voor Preischotel met gehakt en kerrie
350 gram gehakt
500 gram prei
700 gram voorgekookte aardappelschijfjes (zelf geschild en 3 minuten voorgekookt of kant-en-klaar verpakt uit het koelvak)
1 ei

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Voeg de inhoud van het zakje ovenmix aan 400 ml. water aan toe en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
3. Bak in een braad- of hapjespan het gehakt rul.
4. Snijd de prei in dunne ringen en bak deze even kort met het gehakt mee.
5. Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal.
6. Doe hier bovenop het gehakt met de prei. Verdeel vervolgens de andere helft voorgekookte aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tenslotte de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel.
7. Laat de ovenschotel in ca. 45 min. in de oven gaar en goudbruin worden.

Variatietips
Strooi geraspte kaas over de ovenschotel voor een extra lekker, knapperig korstje.
Voeg aan de prei een fijngesneden paprika toe.
Vervang het gehakt eens door eenzelfde hoeveelheid shoarmavlees.

4 thoughts on “Maggi Preischotel met gehakt en kerrie

  1. vooral eten bereiden met nodige liefde, maakt het altijd nog net iets lekkerder.
    liefde gaat door de maag???!

    iig, smakelijk eten en bedankt dat we konden lezen hoe lang onze schotel in de oven moet!

  2. Graag gedaan dat je wat informatie kan halen uit het recept.

  3. Peter

    Thanks!

    In Nederland maakte ik deze idd wel eens uit een pakje maar zit nu in NewZealand dus dat was niet mogelijk! Heb nu mijn eigen Kerrie ovenmix gemaakt! (Bouillon, met daarin verse curry blaadjes, laurier blad, teentje fijn gemaakte knoflook, en wat kruiden)

    Afgemaakt met wat creme fraiche en een top laag van kaas en paneermeel!

    Thnx en eetsmakelijk!

  4. Hey Peter,

    Wat leuk dat je hebt gereageerd! Die kerrie ovenmix van jou klinkt ook heel erg lekker! :happy_thumbup: Misschien ga ik die ook wel eens proberen!

    Groetjes van Elkana

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.