Krieltjes met boontjes en varkensvlees

door | 12 februari 2009 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

Ingrediënten
– 1 pakje Franse Sperziebonenschotel van Knorr
– 1 zak krieltjes (a 450 gram)
– 350 gram varkensvlees
– 2 eetlepels wokmarinade van Conimex
– 200 gram sperziebonen
– 200 gram snijbonen

Bereiding
– Snijdt het varkensvlees in reepjes en doe de twee eetlepels wokmarinade erdoor. Laat dit alles minimaal 10 minuutjes marineren zodat er een lekkere maak én geur ontstaat.
– Was en dop de bonen en snijdt de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 á 4 cm (in drieën) en snijdt de snijbonen in dunne stukjes. Kook ze vervolgens gaar in ongeveer 5 minuutjes in ruim kokend water.
– Wok de varkensreepjes gaar in de wok zonder olie.
– Voeg de krieltjes toe en wok ze lekker gaar.
– Doe vervolgens de afgegoten boontjes erbij en roerbak het geheel nog 2 tot 3 minuten.
– Voeg 400 ml. koud water toe en de inhoud van het zakje roerbakmix.
– Breng het geheel aan roerend aan de kook en laat het 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!