Irritante pop-ups

door | 24 maart 2006 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

Een fragment van Vara’s Kassa

Vraag:
“Ik krijg bij sommige website’s een pop-up van ”I-Lead“, welbekend bij velen onder u, denk ik. Bij de meeste sites heb ik er geen last van, maar bij sommige telkens weer…
Net weer bij zo’n site geprobeerd, maar nu gebeurd het weer niet? Komt dat, omdat ik soms de cookies verwijder? Het lijkt wel of deze ***dingen ”meeliften“. Hoe voorkom ik dat ”meeliften“?”

Antwoord:
“De inmiddels overbekende iLead pop-ups worden gegenereerd door websites die een teller van Nedstat (Sitestat) op hun website hebben staan. Zoals hier ook al door de anderen geschreven zijn er meerdere mogelijkheden om pop-ups te voorkomen, of op z’n minst te reduceren, dus doe daar je voordeel mee…
Een aardige site om eens te checken hoe je ‘pop-up defence’ er voor staat is Pop-up test.
Je kan hier precies uitvinden tegen welke soorten pop-ups je PC al dan niet beschermd is.”

Nou, dat is dan weer mooi! Ik heb ook een teller van Nedstat / Sitestat / Webstats.
Nu is dat voor mij geen vreselijk onoverkomenlijk probleem, maar het is wel jammer. Sinds 20 november 2004 meet Nedstat namenlijk alle bezoekers die op www.elkana.nl zijn geweest. Op zich zou het dus jammer zijn als dit alles verloren gaat, maar ik heb ook een eigen teller-service van mijn hosting aanbieder.

Daarom: Webstat gaat eraf! Weg ermee! We willen geen spam!

Vanaf nu gaan we verder met de metingen van mijn hosting aanbieder.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!