Hollandse Bloemkoolschotel

Nou, had weer een kokkie-muts op en Wim wees me op het recept uit de Super de Boer folder van deze week. Hollandse Bloemkoolschotel. Heb even een klein hapje voorgeproeft en smaakt goed! Straks (rond 20:30) is Wim thuis en dan gaan we smullen!

Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gram bloemkool
– 1 rode paprika
– 250 gram sperziebonen
– 5 eetlepels Vlue Band Vloeibaar
– 350 gram half-om-half gehakt
– 450 gram krieltjes
– 1 zakje Knorr mix voor Hollandse Bloemkoolschotel

Bereidingswijze:
– Maak de groenten schoon
– Snijd de bloemkool in roosjes, de paprika in blokjes en de sperziebonen in tweeën
– Verhit de vloeibare margarine in een wok of hapjespan en roerbak het gehakt rul en bruin.
– Voeg de sperziebonen toe en roerbak circa 3 minuten
– Voeg daarna de bloemkoolroosjes, paprika en krieltjes toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten
– Voeg 450 milliliter koud water en de inhoud van het zakje Knorr mix toe
– Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 8 minuten pruttelen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.