“Het weekend van de Heilige Geest”

door | 7 juni 2006 | ✘ Standaard | 0 Reacties

Wat was het een fijn weekend zeg! Wat hebben we veel gedaan.
Wim en ik hadden een tijdje geleden al dagkaartjes voor de trein gehaald om zaterdag naar de Kelly Family te gaan, maar omdat dat concert is afgelast hebben we er een gezellig dagje uit van gemaakt. We zijn in onder andere in Amsterdam en Utrecht geweest. Omdat we zaterdag 30 september gaan trouwen, hebben Wim en ik samen zijn pak uitgezocht. Dit hebben we samen gedaan, omdat ik mijn jurk al heb gekocht (hangt nog in de winkel maar ik moet ‘m 7 juli passen voor de goede maat) en dus de kleuren al weet. Ik had van de Bruidstuin in Elburg mijn nekbandje al meegekregen en daarmee konden we precies de goede kleur blouse en stropdas uitzoeken. De stropdas hebben we in bij de C&A in Utrecht gekocht en de blouse bij de V&D in Amsterdam. En het staat ‘m mooi! 😀 Echt mijn supermooie mannetje!

Vervolgens zijn we met Johan, Chris, Danny, Karin, Gertie en Rianne wezen bowlen in ‘t Heem in Hattem. Vervolgens zijn we naar Shoarmatentje Cleopatra in Heerde gegaan om daar gezellig met z’n allen te eten en te kletsen. Het gesprek werd op het gegeven moment zo interessant dat Johan besloot om iedereen mee te nemen naar z’n huis voor ‘n bak koffie. Daar hebben we verder gepraat (totdat we om 4:00 uur vonden dat het wel tijd was om naar bed te gaan) over het geloof en alles wat daar bij hoort. Dit mede door het gesprek wat Wim en ik zaterdagochtend hadden gehad met onze dominee Jurgen Zomer die ons op 30 september zal gaan trouwen. De volgende ochtend (10:00 uur kerk) stond in het teken van Pinksteren. Dat de Heilige Geest in ons is gekomen en ons laat voelen wat we moeten doen. Nou, dat was weer de spijker op z’n kop. Al met al was het een prachtig weekend vol van geloof, hoop en liefde en een grote ommekeer in ons leven. We gaan proberen te leven zoals God het wil. En dat valt nog niet altijd mee…

Toen ik gisteren om 19:15 uur thuis kwam in Heerde van mijn werk (stage bij Pronto Wonen in Elburg) stonden Johan, Chris en Frank al buiten te kletsen met Wim. Ik ben even naar de Spikke (cafetaria) gelopen om een patatje te halen want ik had niet zoveel tijd meer. Kom ik daar, was dat ding dicht! Balen! Maar goed, Wim had gelukkig nog wat nasi in de koelkast liggen en dat heb ik maar even opgegeten terwijl de jongens een kopje koffie dronken. Om 5 voor 8 zijn we naar Welgelegen gelopen want daar was de voorlichting over de sloop- en bouwplannen van Triada op de locatie van onze woningen. Nou, een heel verhaal.
Maar in het kort komt het hier op neer; WE MOETEN VERHUIZEN! Want Triada gaat de hele schoolhof – inclusief het oude postkantoor – slopen om er zorginstellingen en 50 seniorenwoningen te bouwen. Naast ons complex zijn ze al bezig met het AHOED (Apothekers en Huisartsen Onder Een Dak) te bouwen. Dit is dus de voorloper van het nieuwe plan van Triada. Voor ons ziet dit er allemaal erg gunstig uit. Het komt allemaal precies op het juiste moment. We trouwen in september 2006 en rond januari 2007 begint het ‘Sociaal Plan’ van Triada te lopen. Dit houdt in dat we vanaf januari 2007 (een jaar voordat ze beginnen met de sloop- en bouwplannen) mogen gaan verhuizen.

Oja, ik heb zondag ook nog een cake gebakken… Maar die was niet goed gelukt. Beetje hard en niet zoet genoeg… De eerste die ik heb geprobeerd was trouwens net rubber! 😕

Nou, het geweldige weekend is alweer even voorbij, maar hier kunnen we voorlopig wel weer op teren!

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!