Gitaar spelen

door | 5 april 2020 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

Het is al jaaaaaren geleden dat ik gitaarles heb gehad. Ik had al wel een relatie met Wim maar we waren nog niet getrouwd. Wijlen Bart van Munster uit Wapenveld heeft het me geleerd. Elke donderdagavond ging ik naar Wapenveld om gitaar te leren spelen. Dit heb ik enkele jaren gedaan. Wim en ik hebben zelfs gitaren gespaard. Een stuk of 6 mochten pronken bij mij op de kamer.

Zo liepen we ook eens tegen deze mooie Framus Nashville aan, niet wetende dat het een bijzonder exemplaar is. Volgens Bart een prachtige gitaar met een geweldig geluid. Toen ben ik er op gaan leren spelen en inderdaad: wat een mooi warm country geluid.

Gisteravond kreeg ik de opdracht van Wim om vandaag om 20.00 uur weer een nummer te kunnen spelen. Aangezien het echt al jaren geleden is dat ik een gitaar vast heb gehouden zag ik er best tegenop. Maar toen ik in mn eentje op de bank zat en de gitaar had gestemd pakte ik mn bladmuziek erbij. Het verbaasde me dat het eigenlijk best goed ging. Blijkbaar verleer je het toch nooit helemaal. Ondanks de verkeerde houding (auw rug en nek!) en de stalen snaren (auw vingers!) vond ik het leuk om te doen. Toch maar weer een vast item van de dag van maken?

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!