Dromer & Love lift us up where we belong

door | 18 mei 2008 | ✘ Standaard | 0 Reacties |


Een dubbel-column deze keer! Geniet ervan, dat zal vast wel weer lukken! 😉

Dromer & Love lifts us up where we belong

Dromer
Ik ben altijd al iemand geweest die met mijn hoofd vaak ergens anders was. Als kind droomde ik ervan dat ik kon vliegen als Peter Pan en dat ik ‘als ik later groot was’ kinderboeken zou schrijven. Zelf nu ik bijna 20 ben, droom ik nog steeds als een kind. Uren kan ik mijmerend voor mij uit staren. En met een verlangende zucht kijk ik naar de personages in romantische films.

In de wereld van nu is het moeilijk om te dromen. Vaak wordt je niet zachtzinnig weer met je beide benen op de grond getrokken. Veel mensen kijken mij raar aan als ik zeg wat ik op dat moment denk. Sommige mensen reageren zo omdat ze nooit hebben gedroomd. Sommige mensen omdat die ene droom ooit eens kapot is gemaakt. Maar ik glimlach en wanneer ik s’avonds klaar ben met werken en de winkel sluit, kijk ik altijd omhoog naar de donkerblauwe avondlucht. De zwarte silhouetten van vliegende vogels steken af bij de heldere puntjes van de sterren. Mijmerend stel ik me voor hoe ik in mijn huis later van het natuurschoon geniet. De gebouwen van de stad vervagen, en mijn huis aan het water komen tevoorschijn. Ik kan het getikt van de nagels van mijn hond op veranda al bijna horen.

Ja stiekem geniet ik vaak van die kleine momentjes die tot mijn droomwereld behoren. Ik denk dat het bij mij hoort. Ik ben nou eenmaal een dromer. En dat zal ik altijd zijn…

Naomi

&

Love lifts us up where we belong
Ik hoorde het lied laatst op de radio. En in gedachten verzonken begonnen ik erover na te denken. Liefde zorgt dat we omhoog vliegen, en boven alles uit zweven. Echte liefde doet dat. Ik heb het zelf meegemaakt. Je zweeft maanden lang boven de echte wereld, en voelt de frisse wind langs je strijken. Je voelt je vrijer dan je ooit hebt gevoeld.

Het punt van echte liefde houd mij nog steeds bezig. Mijn vraag is naar mijn idee nog steeds onbeantwoord. Kun je meerdere keren in je leven echte liefde ervaren? Of is echte liefde er alleen maar, als het ook van die andere persoon komt. Zoveel mensen worden in naam van de liefde gekwetst. En zoveel mensen bouwen een muur om zichzelf heen. En toch.. Het kan, toch? Ondanks alles blijf ik een soft persoon die onderbewust gelooft dat er een iemand voor mij voorbij komt. En dan zal ik zweven, dan zal ik verslaafd zijn. Ik heb veel geleerd van de vorige keer. Ik was neergestort en gewond lag ik op de grond. Maar mijn vleugels beginnen weer sterk te worden.

Ik weet dat dingen niet lopen zoals ik dat in gedachten heb. Als er iets is dat ik heb geleerd de afgelopen maanden, dan is dat het. Dus geef ik het maar over. Iemand weet wat ik nodig heb. Dus zal ik daar maar op vertrouwen…

Naomi

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!