Al drie jaar lang maak ik een jaaroverzicht. Wat voor bijzondere dingen hebben we meegemaakt afgelopen jaar? Wat voor spannende of droevige dingen zijn er gebeurd? Dit jaar heb ik Wim ook de vragen laten invullen. Heel veel leesplezier!

1. Wat deed ik in 2013 wat ik nog nooit had gedaan?
Elkana: In 2013 heb ik voor het eerst ruim 12 uur in het vliegtuig gezeten om op vakantie naar Amerika te gaan! Het was echt de meest bijzondere reis die ik tot nu toe heb meegemaakt. Echt geweldig! Ook ben ik voor het eerst naar een concert van Stef Bos geweest. Op 26 januari hebben we in de Voorveghter in Hardenberg zijn mooie show bijgewoond. Op 6 april ben ik voor het eerst bij Ramona op visite geweest. Moontje is iemand die ik op het forum van de NLV tegenkwam en toen we erachter kwamen dat we dicht bij elkaar in de buurt wonen groeide er al snel een vriendschap. Maar het meest bijzondere was toch echt de reis naar Amerika.
Wim: Naar Amerika gaan.

2. Hield ik mij in 2013 aan mijn voornemens en maakte ik nieuwe voor volgend jaar?
Elkana: Volgens mij heb ik -net als vorig jaar- geen goede voornemens gemaakt. Op het afvallen na dan. En dat voornemen blijft, totdat ik mijn ‘streefgewicht’ heb bereikt! Daarnaast blijf je streven naar steeds beter, fijner, mooier en gelukkiger. Van alles. Maar dat is geen goed voornemen, dat is iets wat van binnenuit komt.
Wim: Ja en nee; ik doe namelijk niet aan goede voornemens.

3. Heeft iemand in je vriendenkring/familie een baby gekregen?
Elkana: Oh gut… Moet ik even goed nadenken hoor! We zitten namelijk in ‘die periode van je leven dat iedereen om je heen kinderen krijgt’… B&H zijn opnieuw vader en moeder geworden van zoon Zefanja. Ook zijn er hier en daar wat zwangeren in onze omgeving.
Wim: Ja

4. Is iemand in je vriendenkring/familie overleden?
Elkana: Wim z’n nichtje is overleden. Verder overlijdensleed is ons gelukkig bespaart gebleven.
Wim: Ja, op 24 december is een nicht van mij overleden.

5. Welke landen bezocht ik?
Elkana: Amerika!
Wim: Amerika

6. Wat zou je in 2014 willen hebben wat je in 2013 niet had?
Elkana: Meer vrije tijd met Wim samen. Een fulltime baan van 40 uur en je man met een baan van 37 uur is toch wel erg veel als je alles wilt blijven onderhouden (waaronder je fijne huwelijk en je mooie huis). Samen doen we het aardig goed moet ik zeggen maar de échte vrije tijd samen is toch wel schaars 🙁 Ook zou ik graag wat meer doorzettingsvermogen, pit en zelfvertrouwen willen kweken in 2014.
Wim: Meer vrije tijd.

7. Welke datum blijft je bij van dit jaar door een leuke herinnering? Welke?
Elkana: Tja, dat is de dag dat we in Las Vegas aankwamen; 23 september. Na zo’n lange reis ben je echt helemaal aan de latten maar toen we in onze huurauto The Strip opreden werd het ons toch wat teveel. Wat is dat indrukwekkend! Super bijzonder om dat mee te maken met Wim.
Wim: 22 september wegens vakantie naar Amerika!

8. Je grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?
Elkana: Op vakantie naar Amerika. We riepen al een tijd dat we ooit nog eens naar Amerika wilden gaan. Dit jaar is deze droom waar geworden. We hebben er veel voor moeten doen (en laten) maar we hebben de volgende reis inmiddels geboekt én betaald! We gaan er weer voor!
Wim: De reis naar Amerika en dat ik eindelijk opa wordt!

9. In wat faalde je?
Elkana: Ik wilde op 29 oktober een bepaald gewicht wegen. Dit is me niet gelukt maar ik ben al heel blij dat ik er wel dicht in de buurt zit.
Wim: Teveel om op te noemen…

10. Was ik dit jaar veel ziek of had ik veel letsel opgelopen?
Elkana: Gelukkig niet. Het enige letsel wat ik heb opgelopen is een gebroken nagel…
Wim: Nee

11. Wat was het beste wat je hebt gekocht?
Elkana: En daar is ‘ie weer…. De rode draad in 2013: de vliegtickets naar Amerika voor afgelopen én komende reis zijn onze beste aankopen geweest! Daarnaast was het cadeau voor mijn pap en mam, een mooie spiegelreflexcamera voor hun 40-jarig huwelijk, een geweldig goede aankoop! Heerlijk om mensen te verrassen 🙂
Wim: Zou ik niet weten, ben niet zo materialistisch aangelegd.

12. Wie zijn gedrag heeft je mateloos geïrriteerd?
Elkana: Dat weet diegene hopelijk zelf wel…
Wim: Dat houdt ik liever voor mezelf.

13. Wie zijn gedrag heeft je verbaasd?
Elkana: Niet zozeer het gedrag van iemand maar zijn hele doen en laten; Tim.
Wim: Tim Oosterveen

14. Waar heb ik het meeste geld aan uitgegeven?
Elkana: Ook daar weer: de vliegtickets en de vakantie in Amerika. En dus het cadeau voor pap en mam. Oh, en ook de reparatie van mijn Swift… *grom* Maar ze rijdt weer heerlijk!
Wim: De reis naar Amerika.

15. Waar was je heel, heel, heel erg enthousiast over?
Elkana: Tadaaa! Daar issie alwéér: Amerika! (Wordt je het al beu?) En over het feit dat Wim en ik in maart 2014 opa en oma worden! Wat is dát mooi en wat kijken we er naar uit!
Wim: Dat ik opa wordt!

16. Welk liedje doet je denken aan het jaar 2013?
Elkana: Heb je even? Onder andere: Anna Kendrick – Cups (film Pitch Perfect), Avicii – Hey Brother (Amerika), Avicii – Wake Me Up (Amerika), Bastille – Pompeii (Serious Request 2013), DVBBS & Borgeous – Tsunami (Serious Request 2013), Ellie Goulding – How Long Will I Love You (gewoon 2013), Emmelie de Forest – Only Teardrops (Songfestival), Florida Georgia Line ft. Nelly – Cruise (Amerika), Fun. – Carry On (Amerika), Katy Perry – Roar (Amerika), Klangkarussell – Sonnentanz (Racoon bij Giel op 3FM), Labrinth ft. Emeli Sande – Beneath Your Beautiful (gewoon 2013), Lorde – Royals (acoustic version bij Giel op 3FM), Macklemore & Ryan Lewis ft. Wanz – Thrift shop (Amerika), Marco Borsato ft. Trijntje Oosterhuis – Ik zou het zo weer overdoen (Wim en ik), Martin Garrix – Animals (mix) (Serious Request 2013), Michael Jackson – Black Or White (Amerika), Miley Cyrus – Wrecking Ball (Amerika), P!nk feat Nate Ruess – Just Give Me A Reason (gewoon 2013), Racoon – Oceaan (gewoon 2013), Rosanne Cash – Land of Dreams (AMERIKA), Stromae – Papaoutai (Serious Request 2013), The Killers – Shot At the Night (AMERIKA), The Killers – Human (AMERIKA), Wildstylez & Niels Geuzebroek – Year of summer (lekker in de auto met raampje open), Ylvis – The Fox (Tim Oosterveen)
Wim: Roar van Katy Perry, Top Of The World van Imagine Dragons en alles van The Killers.

17. Vergeleken met vorig jaar ben je nu:
Elkana:
a) Blijer of verdrietiger?
b) Dunner of dikker?
c) Rijker of armer?
Wim:
a) Blijer of verdrietiger?
b) Dunner of dikker?
c) Rijker of armer?

18. Wat zou je willen dat je meer had gedaan?
Elkana: Meer pit en doorzettingsvermogen tonen. Beter voor mezelf zorgen en meer bewegen.
Wim: Liefde geven

19. Wat zou je willen dat je minder had gedaan?
Elkana: Nóg minder eten en me druk maken om andermans (vaak zelf aangerichte) ellende en de -in mijn ogen- soms domme opvattingen.
Wim: Vreemgaan… Qua voedsel!

20. Hoe vierde je Kerstmis?
Elkana: Eerste kerstdag zijn we begonnen met het voorbereiden van de hapjes voor ‘s avonds. Daarna zijn we naar pap en mam gegaan en hebben we genoten van veel lekkere hapjes, veel fijne muziek, veel gezelligheid en een heerlijke tijd gehad met (bijna alle) belangrijkste mensen in mijn leven. Tweede kerstdag hebben Wim en ik fijn uitgeslapen en zijn Tim en India spontaan komen brunchen. Daarna zijn we met z’n viertjes naar India haar opa en oma geweest en tot slot hebben we een kijkje genomen bij het huis wat voor ze gebouwd wordt. Echt HEERLIJK! Enorm genoten!
Wim: Eerste kerstdag bij m’n schoonouders, tweede kerstdag lekker relaxed thuis.

21. Werd ik verliefd dit jaar?
Elkana: Verliefd kun je het niet noemen maar ik heb zeer zeker iemand in mijn hart gesloten. De moeder van ons toekomstige kleinkindje; India Rikels!
Wim: Verliefd is niet het goede woord maar ik heb wel India Rikels in mijn hart gesloten. Alleen al omdat ze de moeder is van mijn allereerste kleinkind.

22. Wat was mijn favoriete tv programma?
Elkana: Heb bijzonder weinig tv gekeken. Als ik dan toch wat moet kiezen is het Diners, Drive-ins & Drives.
Wim: Ik kijk bijna nooit tv maar op zaterdagavond kijk ik graag Diners, Drive-ins & Dives op Food Network.

23. Heb je een hekel aan iemand aan wie je in vorige jaren geen hekel had?
Elkana: Dat zou ik niet weten.
Wim: Nee

24. Wat was het beste boek wat je hebt gelezen?
Elkana: Negentig dagen Genevieve
Wim: Ik lees geen boeken.

25. Heb je een nieuwe musical ontdekt?
Elkana: Nee
Wim: Nee

26. Wat kreeg je voor Kerst?
Elkana: Heel veel liefde, gezelligheid en geluk.
Wim: Niks

27. Wat was je favoriete film van dit jaar?
Elkana: Heb niet één favoriete maar meerdere; Trust, The Help, The Vow, Suskind, Verliefd op Ibiza, Song For Marion, Pitch Perfect, Smoorverliefd, Spijt!
Wim: Spijt!

28. Wat deed je op je verjaardag en hoe oud werd je?
Elkana: Op 9 oktober werd ik 26. Mijn verjaardag vierde ik op een heel bijzondere plek: Las Vegas! 😀
Wim: Gezellig thuis met schoonouders en kinderen.

29. Wat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?
Elkana: Zou het zo gauw even niet weten. Ik ben een gelukkig mens!
Wim: Niets

30. Hoe zou jij je kledingstijl beschrijven van 2013?
Elkana: Mijn eigen stijl, geen idee wat voor naam je ‘t beestje wilt geven.
Wim: Flodderstijl…

31. Wat hield je met beide benen op de grond?
Elkana: Dat alles in het leven zomaar opeens veranderen kan.
Wim: Het geloof

32. Welke celeb bewonderde je?
Elkana: Ik ben heel erg verrast door Brandon Flowers van The Killers. Achter de schermen is hij heel anders dan je denkt. Een bijzondere man!
Wim: Ik aanbid geen mensen.

33. Welk politiek punt irriteerde je het meeste?
Elkana: Er was wel meer waar ik me aan irriteerde maar het meest irriteerde ik me aan het hele gedoe rondom zwarte piet. Wat is het me tegengevallen hoe fel mensen kunnen zijn! En hoe niet-rationeel sommigen denken. Oogkleppen blijkbaar… En de armen steeds armer en de rijken steeds rijker.
Wim: De pluk en graai-cultuur in het algemeen.

34. Wie miste je dit jaar?
Elkana: Niemand in het bijzonder. Soms denk ik nog wel eens aan mensen die overleden zijn maar echt missen dat wordt op den duur minder.
Wim: Mijn vader en moeder…

35. Wie was de leukste persoon die je dit jaar leerde kennen?
Elkana: India Rikels! 😀
Wim: Ja, makkelijk; India Rikels!

36. Vertel een waardevolle les die je hebt geleerd.
Wim: Vertrouw mensen niet op wat ze zeggen maar op wat ze doen.
Elkana: Als je je dromen waar wilt maken moet je er voor vechten.
inspiratiekaartje_web

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!