De vrijheid van twintig zijn


Vorige week zaterdag was mijn verjaardag, en bij uitzondering voelde ik mij ontzettend jarig…

Geen spanning, geen stress. Slenterend liep ik langs de vlees afdeling van de supermarkt tegenover mijn werk, en ik giechelde tegen mijn zusje: ‘Ik ben nu echt 20.’ Wat een vreemde gewaarwording om nu echt tot de wereld van de twintigers te horen. En toch, zo heerlijk. Met volle teugen genoot ik van een gezellige avond uit met vrienden, en tevreden glimlachend zat ik soezend in de auto terug naar huis. Waarom voelde ik mij zo veel relaxer dan vorige jaren, vroeg ik mij af.

Ik was vrij. Vrij om van mijn toekomst te gaan genieten. Ik deed werk wat ik ontzettend leuk vond. En ik was vrij om te blijven dromen van de dingen die ik graag wilde doen. Ik heb een leeftijd bereikt dat ik kan doen wat ik wil, en een toekomst kan schetsen die mij doet glimlachen. Wanneer ik in mijn grijze monster over de snelweg scheur naar een vriendin van mij, of wanneer ik lekker loom in de tuin lig te zonnen.

Ik kan overal heen waar ik maar naar toe wil. Ik kan weekenden feesten, maar ook lekker rustig thuis tot twee uur chatten op het internet. Lekker filmpje kijken in mijn eentje, of naar de bios met een onbekende date. Ja, ik heb de leeftijd van vrijheid bereikt. En ik vind het heerlijk…

Naomi

One thought on “De vrijheid van twintig zijn

  1. Wimpie

    Hee! Nog verschrikkelijk gefeliciteerd met je verjaardag en een dikke knuffel!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.