De rotzooi in mijn bovenkamer

door | 30 maart 2008 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

naomiheader-small
Het is moeilijk te omschrijven hoe bepaalde dingen in het leven je kunnen raken. Soms gebeurt er iets waardoor ik een week van slag ben. En soms gebeurt er iets dat mij totaal niet raakt. Een enkele geur is al genoeg om gebeurtenissen weer op mijn netvlies te krijgen, en een liedje op radio zegt soms alles wat ik op dat moment denk. Kleine dingetjes kunnen een grote invloed hebben. En grote dingen kunnen een kleine naschok hebben.

Ik kan uren mijmeren over kleine dingetjes, en iets van groot belang kan ik helder bekijken. Ik ben altijd al een dromer geweest. Mijn broer zei laatst tegen mij, je ziet dingen te geromantiseerd. Glimlachend was mijn antwoord dat hij dingen te pessimistisch zag. Zoveel mensen, zoveel verschillende gedachtes. Het zou toch een verschrikkelijke puinhoop worden als elke mens voor zichzelf mocht beslissen hoe hij dingen zou opvatten? Oh wacht, die puinhoop is al hedendaags…

Ik ben altijd een persoon geweest die moeilijk is in ordenen. Verdwaast zit ik dan op mijn bed, en bekijk de troep die in mijn kamer ligt. Op dat moment heb ik iemand nodig die met mij, stap voor stap de dingen kan doorlopen. Mij helpt met praktiseren. Ik heb, net zoals de rest van de wereld, Iemand nodig die mij helpt. Gelukkig heb ik Iemand die ik altijd kan vragen om mij te helpen met het opruimen van mijn zooi. Letterlijk en figuurlijk gezien. Met Zijn zachte stem in mijn achterhoofd begin ik te leren om iets helder te bekijken. Natuurlijk, ik zal altijd afdwalen. Zoals ik al zei, een enkele geur is al voldoende om met mijn gedachtes terug te reizen naar het verleden. Die zwakke geur is voldoende om mij in elkaar te laten zakken. Al die kleine herinneringen komen terug en de tranen stromen over mijn wangen. Maar dan tilt Hij mij op, en laat mij het grote geheel zien. De ‘big deal’ dingen helder samengevat, geordend.
En het opruimen kan beginnen…

Naomi

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!