De drug die Liefde heet

door | 6 januari 2008 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

naomiheader-small
Om eerlijk te zijn, ik snap geen reet van liefde. Op het ene moment lig je op roze wolken, en op het andere moment wordt je ervan af gemieterd en knal je met je gezicht op beton. Je wordt verliefd op iemand die totaal niet bij je past, en je negeert alle wijze stemmetjes in je hoofd die zeggen: gebruik je verstand. Of je wordt juist verliefd op iemand die perfect bij je past, je beleeft rozengeur en manenschijn op de realistische manier (ja dat kan echt!) en twee jaar laten wordt je bij het grofvuil gezet door juist diegene die zo bij jou past…

Liefde is een drugs, mensen weten dat het pijn gaat doen, maar het voelt zo heerlijk. De glimlach die over je lippen glijdt als je maar aan die persoon denkt. De gezellige dingetjes die je samen doet. De schaterlachen en de knallende ruzie’s, het is verslavend. Met trillende handen en bonkende hoofden liggen we vervolgens in bed af te kicken van dezelfde persoon die ons de dag daarvoor high maakte. ‘Zal ik me ooit weer goed voelen?’ Vragen we onszelf dan af. Zal ik ooit weer kunnen lachen zonder onder invloed te zijn van hem of haar? Nadat we door enkele afkick fases heen zijn gegaan kunnen we dan een paar maanden later onszelf in de spiegel kijken, ondertussen wetende dat we eindelijk onszelf weer hebben gevonden.

Is het niet vaak zo dat de reden waarom liefde zo’n pijn doet is dat wij onszelf verliezen? Liefde maakt blind oftewel je bent jezelf niet meer. Je doet dingen die je anders nooit zou doen. Je zegt dingen die je anders nooit zou zeggen, en je verwaarloosd je vrienden die juist zo belangrijk voor je zijn. Maar weinigen vinden hierin evenwicht. Maar weinigen kunnen hun verslaving onder controle houden. Na dit alles overdacht te hebben dacht ik bij mezelf, de volgende keer houd ik mijn kop erbij. De volgende keer pak ik dingen slim aan. In mijn geval, de volgende keer betrek ik Hem erbij die alwetend is en weet hoe ik gelukkig wordt.

Naomi

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!