De Bixby Creek Bridge op hout

In juni 2019 heb ik al eens geschreven over een samenwerking. Dit ging toen over een wereldkaart op canvas. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat we deze keer weer een aanbieding hebben ontvangen.

Aangezien wij heel erg veel van steigerhout hebben in ons huis sinds eind 2019 kwam deze aanbieding weer ontzettend goed uit. We houden van de look die steigerhout uitstraalt: robuust en industrieel maar ook warm. We waren toen ook blij verrast dat we een foto op steigerhout mochten bestellen. Een groot formaat van 60 bij 80 centimeter. In eerste instantie dacht ik dat dit erg groot zou zijn maar wat past hij mooi op onze muur.

We hebben gekozen voor een foto die we zelf hebben gemaakt. Het is een foto van de Bixby Creek Bridge in California. “De Bixby Creek Bridge of de Bixby Bridge is een boogbrug in de Big Sur-kuststreek van de Amerikaanse staat Californië. De brug ligt in Monterey County op zo’n 190 kilometer ten zuiden van San Francisco en 21 km ten zuiden van Carmel. Ze maakt deel uit van het traject van de State Route 1.” Elke keer als we de foto zien krijgen we zo’n warm gevoel. Het brengt ons terug naar onze reizen naar Amerika waar we ons zo thuis voelen. Elke keer als we nu dus langs die muur lopen krijgen we een warm gevoel. In het verleden heb ik ook een fotoboek van deze reis gemaakt waarop deze foto de kaft is geworden. Het is zo’n prachtig album geworden. Ik word elke keer weer blij als ik deze vast heb. Misschien is het toch tijd om ook een keer een fotoboek te maken van onze andere reizen. Of een mooie foto op plexiglas die we bijvoorbeeld in onze nieuwe badkamer kunnen hangen.

De kwaliteit van de print op het hout is me echt heel erg mee gevallen. We kozen voor het product ‘Foto op planken voor binnen’ van vurenhout. De structuur van het hout en de mooie lichte kleur maken deze houtprint tot een echte bestseller, volgens FotoOpHout.nl. De planken van vurenhout zijn 10 cm breed. Bestel je een 60×80 cm schilderij? Dan heeft het schilderij 6 planken. Als je een foto wilt met extra kleurkracht, kies dan voor de whitewash behandeling. In eerste instantie werd ik op het verkeerde been gezet. Waar denk je aan bij whitewash? Juist, een witte laag waardoor het vervaagt. Maar dat is in dit geval dus niet zo. De whitewash behandeling vermindert de zichtbaarheid van houtkorrels, verbergt de houtkleur en zorgt voor heldere kleuren. Bij gewoon vurenhout zie je de noesten en de houtstructuur goed, maar door de whitewash valt dit minder op. Hierdoor is whitewash ook ideaal als je bijvoorbeeld een foto met gezichten laat afdrukken. En inderdaad, we vinden het erg mooi en kleurrijk!

Let er wel op dat je een foto kiest die hier geschikt voor is. De pixel breedte/hoogte voor een formaat van 40×60 tot 100×100 moet minimaal 2000 px zijn. Gebruik dus altijd een originele foto want als je deze eerst verstuurd via social media of WhatsApp wordt deze hierdoor verkleind.
Onze foto had de volgende specificaties. (Zie links)

Het bestelproces was ook kinderlijk eenvoudig.

De levertijd was ook enorm snel. Binnen een dag is de order in behandeling genomen en opgestuurd met DHL.
Al met al dus weer erg tevreden over deze samenwerking!

#spon #collab *Dit artikel is in stand gekomen door middel van een samenwerking.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!