Autobiografische films

De laatste tijd heb ik weer aardig wat films gezien en enkele wil ik graag met jullie delen. Zoals jullie wellicht weten ben ik bezig met een filmlijstje. Daar komen deze twee autobiografische films ook op te staan.


Ik begin met Nowhere Boy.

Nowhere Boy vertelt over de eenzame tienerjaren van John Lennon, waarin hij zijn vlucht zoekt in muziek, kunst en zijn vriendschap met Paul McCartney. John Lennon groeit op in Liverpool als een eenzame tiener bij zijn tante. De moeizame jeugd van John begint te veranderen wanneer hij de vrouwen leert kennen, en de kans krijgt in een popgroep, The Beatles, te spelen.

Wat een prachtige en emotionele film! Wat krijg je na het kijken van deze film een respect voor de muziek zoals die vroeger gemaakt werd. Ik vond de Beatles al gaaf, maar nu heeft het meer inhoud en betekenis voor me. Ook de gelijkenis van John met Aaron Johnson is erg treffend. Verder is de muziek die in de film voorkomt erg fijn om naar te luisteren. Het gaat hier niet om de muziek die we van de Beatles kennen maar over de muziek van The Nowhere Boys. Onze favoriet is toch echt wel In Spite of all the Danger, opgevolgd door Mother. Wat een prachtig mooie nummers!
Het is een absolute aanrader voor iedereen maar helemaal voor fans van The Beatles en van John Lennon. Deze film draagt bij tot de geschiedenis van een van de belangrijkste personen die de popmuziek ooit heeft gekend, en die ons helaas veel te vroeg werd ontnomen.

Als tweede Walk The Line.

Zanger. Rebel. Verstoteling. Held. De legendarische “Man in Black” heeft voor een revolutie gezorgd in de muziekwereld en heeft het geschopt tot icoon van de Amerikaanse samenleving. Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon schitteren en zingen als Johnny Cash en June Carter in dit inspirerende waargebeurde verhaal over de toewijding van een man aan zijn muziek, zijn boodschap en de liefde van zijn leven.

Ook zo’n mooie autobiografische film. Ik kende niet zoveel van Johnny Cash maar hierdoor krijg je een beter beeld bij wat voor man hij was. Vond het typerend om te zien dat het eigenlijk helemaal niet zo’n braaf mannetje was. En mooi om zijn enorme liefde voor June die hij door alles heen probeert om haar voor zich te winnen en tot zijn vrouw te maken. Ben door deze film meer van Johnny Cash gaan luisteren en dat bevalt me wel 🙂

Een aantal autobiografie films die ik nog wil zien: Elvis Presley’s Girl Happy en Jailhouse Rock, Wonderful Life met Cliff Richard, Crazy Heart (al als dvd in de kast), Ray over Ray Charles en Bob Dylan – No Direction Home.
Verder heb ik nog een paar aanbevelingen: First knight, Time travelers wife, Tamara Drewe en Black butterflies.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!