Alles kan voor wie gelooft

door | 20 januari 2008 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

naomiheader-small

Alles kan voor wie gelooft – Marcus 9:23

Deze tekst stond laatst bij Elkana op de site. Ik keek ernaar, ik las het, en ik wist dat het waar was. Alles kan voor wie gelooft.

Een gekwetste ziel kan over haar eerste liefde heen komen. De drugsverslaafde kan afkicken. De moeder met vier kinderen kan doorgaan ook al ziet ze het leven niet meer zitten. Ik heb deze dingen in mijn eigen leven gezien, en ik weet, ik geloof, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Iemand heeft weleens gezegd, echte wonderen zijn van vroeger. De tijd van de bijbel. Tegenwoordig gebeuren die dingen niet meer. Mijn antwoord is nu, als je je weg draait van de wereld, waarom verwacht je dan nog te zien? Als je slaapt, waarom verwacht je dan te weten wat er om je heen gebeurt? Er zijn te veel voorbeelden op de noemen die laten zien dat er een God bestaat. Jammer genoeg zijn er minstens zoveel tegenwerpingen door mensen die het niet in zien. En dat is moeilijk, voor mij, en ik weet zeker ook voor medechristenen. Ik betrap mij er vaak op dat ik dingen niet aanneem. Van een spreker in de kerk, van mezelf en zelfs van God niet. Ik hoor dingen en ik denk: ‘ja tuurlijk, het zal wel. Of, ja zo letterlijk hoef ik dat niet te nemen. Iedereen leert in zijn leven lessen die niet leuk zijn. Ik ook. Ik heb er al een paar geleerd, waaronder simpelweg, geloven…

Naomi

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!