2019 – Rollercoaster

door | 31 december 2019 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

Weet je wat me op valt? Dat ik al een aantal jaar denk dat mijn jaar niet heftiger had kunnen zijn als het jaar ervoor. Maar er is elke keer weer die overtreffende trap. 2019 staat voor mij in het teken van een emotionele rollercoaster, gevoel pingpongbal te zijn, een wipwap waar je niet af kunt, alles onder voorbehoud. Wim heeft een prachtig t-shirt gekocht om aan te trekken tijdens de jaarwisseling: DAAG KUT JAAR! Inderdaad, we zouden aan de ene kant willen dat we dit jaar over konden slaan. Het ziek zijn van Tim hakt er zo hard in dat het allesoverheersend en allesbeheersend is. Ons leven staat, naast de standaard dagelijkse dingen en sleur, compleet in het teken van Tim. Alles wat we willen doen of bespreken is onder voorbehoud. Dat doen we met liefde, begrijp me goed. Maar wat hebben wij er veel voor over om onze Tim gezond te zien. Aan de andere kant zouden we dit jaar niet willen missen. Dan zouden we ook de fijne en bijzondere momenten hebben gemist. Denk aan fijne wandelingen als gezin, leuke uitjes met de kinderen en kleinkinderen, verjaardagen van geliefden, het huwelijksaanzoek van Simone aan Tim, de bijzondere kerst. Nee, we zullen je dan toch maar niet vergeten, 2019.

1. Wat deed ik in 2019 wat ik nog nooit had gedaan?
Wim helpen met de verbouwing van onze badkamer. Onder andere vloeren en muren voorbehandelen, tegels leggen, voegen. Ik deed voor het eerst een fietstest op de poli sportgeneeskunde, dat was wel even afzien… Verder heb ik volgens mij geen noemenswaardige eerste keren gehad dit jaar.

2. Hield ik mij in 2019 aan mijn voornemens en maakte ik nieuwe voor volgend jaar?
Echt tastbare goede voornemens maak ik nooit. Ben veel te bang dat ik ze niet halen kan en daardoor faal. Dat is door mijn perfectionisme lastig te verkroppen. Iedereen heeft wel stille doelen waar je af en toe aan denkt maar ze worden meestal niet concreet bij mij. Een van de voornemens was om een nieuw platform over leeftijdsverschil op te zetten. Dit is door mij met veel plezier opgepakt maar door omstandigheden heeft het lange tijd stil gelegen. De intentie om dit weer op te pakken is er in ieder geval zeker wel.

3. Heeft iemand in je vriendenkring/familie een baby gekregen?
Nee

4. Is iemand in je vriendenkring/familie overleden?
Gelukkig niet, de angst om een zeer dierbaar persoon te verliezen is groot.

5. Welke landen bezocht ik?
Enkel Duitsland voor een paar boodschappen. Verder zijn we niet op vakantie geweest dit jaar, tot ons grote verdriet. En niet alleen om de vakantie op zich, maar vooral ook verdriet door de reden en omstandigheden waarom. Dit zou het jaar worden dat we met het hele gezin naar Amerika zouden gaan, ter ere van ons 12,5 jarig huwelijk. Tot verdriet van ons allemaal hebben we alles via de reisverzekering moeten annuleren.

6. Wat zou je in 2020 willen hebben wat je in 2019 niet had?
Een gezonde Tim… En meer tijd samen met Wim.

7. Welke datum blijft je bij van dit jaar door een leuke herinnering? Welke?
Ik moet eerlijk toegeven dat me weinig leuke dagen bij zijn gebleven omdat de minder leuke dagen veel intenser en in de meerderheid waren. Een van de leuke dagen is dan toch wel mijn contractverlenging voor onbepaalde tijd. Nooit verwacht dat ik na een jaar al een vast contract zou krijgen. Helemaal met in het achterhoofd gehouden dat er zoveel in mijn privéleven aan de hand is. Vrijdag 12 april hadden we een tof uitje van het werk: lasergamen en een BBQ. Een ontzettend leuke avond, genoten! Week 21 hadden we lekker samen vrij: 21, 22 en 23 mei twee nachtjes bij Van der Valk Amersfoort geweest. Leuke dagen gehad met onder andere een bezoekje aan een gaaf burgertentje (Charlie’s Burger 33) na het shoppen in Amersfoort en een heerlijk buffet bij een chinees in Nijkerkerveen: Zomertuin De Wereldkeuken. Het kampeerweekend van de Daf Club Nederland op de Koerberg was van donderdag 30 mei tot en met 2 juni. Hier hebben we verder niet aan meegedaan behalve met de leuke toertocht. Op zaterdag 29 en zondag 20 juni zijn we naar het Daf-weekend in America geweest en hebben we geslapen in een leuk pension, namelijk Guesthouse Kronenbergerhof. Dat was echt een geweldig weekend! Het weekend erna was van zaterdag 6 op zondag 7 juli Dafje Texel waar ik samen met mama heen ben geweest. Prachtige B&B De Roggesloot in De Cocksdorp en heel leuk weekend gehad met aansluitend een familie BBQ thuis. Op zaterdag 3 augustus zijn Wim en ik lekker stappen geweest. Hapje, drankje, dansje en hotel NH Naarden. Genoten samen! Zondag 11 augustus samen met Tim, Simone en de meiden naar de kermis in Zwolle geweest en afgesloten met een hapje en drankje bij La Place. De week van 9 tot en met 15 september waren we ook een weekje vrij. We zijn toen een paar daagjes naar Texel geweest om uit te waaien, wat erg nodig was. Geslapen in een prima B&B Elly. 10 september hebben we op bijzondere wijze de verjaardag gevierd van Tim bij Restaurant Gewoon Gastvrij. Een bijzondere dag waarop Simone hem ook nog ten huwelijk heeft gevraagd. Erg emotionele maar fijne dag. Zaterdag 5 oktober hebben we met oude vrienden van de Schoolhof een gezellige BBQ bij ons thuis gehad. Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 november zijn we er samen uit geweest naar Duitsland. We verbleven in Van der Valk hotel Gladbeck en hebben heerlijk geshopt in Centro Oberhausen. Ondanks mijn enorme verkoudheid toch genoten van er even uit zijn samen. 14 december zijn Wim en ik lekker een dagje op pad geweest met de trein. We zijn naar Utrecht geweest waar we door de winkels hebben geslenterd en een lekkere burger en hotdog hebben gegeten bij onze favoriete burger tent Five Guys.

8. Je grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?
Eindelijk gehoord worden door artsen en daardoor in het ziekenhuis terecht gekomen voor een mogelijk werkende behandeling. Het is niet gezegd dat dit de juiste behandeling is die werkt maar er is in ieder geval naar me geluisterd. Zonder verder in detail te treden: Een jaar verder zijn we er helaas achter gekomen dat de gekozen behandeling niet werkt voor mij. Op naar de volgende stap!
Een ander groot doel was het aanpakken van ons hele huis en onze nieuwe badkamer nu we toch niet op vakantie zijn gegaan. Wim heeft alle vrije uren die hij had er in gestoken en zo in drie maand een volledig nieuwe badkamer gemaakt. Al die tijd dat we bezig waren met de verbouwing hebben we de badkamer gewoon kunnen gebruiken. Dat hield in dat we even in het bad hebben moeten douchen maar we hebben geen moment aanspraak moeten doen op de badkamer van bijvoorbeeld mama. Ook hebben we ons interieur aangepakt en deels vervangen, de hal volledig aangepakt en nog enkele vertrekken in ons heerlijke huis. Ik ben echt ontzettend trots op mijn handige man en wat we samen hebben aangepakt dit afgelopen jaar!

9. In wat faalde je?
Beter naar mezelf luisteren. Het blijft een gevecht om te leren luisteren naar mijn lichaam. Mn geest wil wel maar mijn lijf vaak niet. Daardoor ervaar ik continu conflicten, wat ook weer erg vermoeiend is. Maar daar blijf ik continue aan werken en ik denk dat weinig mensen er “last” van ondervinden.

10. Was ik dit jaar veel ziek of had ik veel letsel opgelopen?
Ik was veel ziek maar heb toch door gewerkt. Dit was erg dubbel maar m’n werk is zo leuk dat ik me er graag maximaal voor in zet.

11. Wat was het beste wat je hebt gekocht?
M’n Samsung Galaxy S10+, gekregen van Wim. Daarnaast zo’n beetje alles wat we gekocht hebben voor onze badkamer. Met daarvoor met stip op nummer één onze tweepersoons whirlpool. Ik ben verliefd! En onze geweldige tv, wat een heerlijk ding. Ontzettend mooi beeld en heel gemakkelijk in gebruik. We hebben afgelopen jaar veel mooie fijne dingen gekocht. Ook ontdekte ik dit jaar koffie opnieuw door de aanschaf van onze Nespresso Expert, topding! Op het nippertje van vorig jaar en dit jaar hebben we trouwens ook weer geïnvesteerd in domotica. De Google Home – Smart Speaker, Google Home Mini, KlikAanKlikUit ICS2000, Philips Hue lampen; allemaal ontzettend toffe en mooie domotica artikelen dat ons huis nog slimmer maakt. Genieten!

12. Wie zijn gedrag heeft je mateloos geïrriteerd?
Ik kan er uiteraard wel een paar bij naam noemen maar dat is niet netjes. Verder vooral van die geitenwollensokken-figuren en aso’s die je op de weg tegen komt. Kom op Jaques, Matthieu, Bart-Jan of Pepijn, ook jij hebt een richtingaanwijzer op je Audi of BMW! Of halen ze die uit je arrogantiepakket bij de aanschaf van je dure lease bak?

13. Wie zijn gedrag heeft je verbaasd?
Niet zozeer verbaasd maar blij verrast omdat ik het niet op die manier gewend ben. Mijn collega’s, en dan voornamelijk van de binnendienst. Hoe je collega’s je familie kunnen worden. Zoveel mee gedeeld in dit jaar dat ik er werk. Een lach en een traan. Gek met ze!

14. Waar heb ik het meeste geld aan uitgegeven?
De badkamer, mijn telefoon, de nieuwe tv en kerst met alles erop en eraan.

15. Waar was je heel, heel, heel erg enthousiast over?
Het Dafweekend in America op zaterdag 29 en zondag 20 juni. Dat was echt geweldig! Verder over onze nieuwe spullen en de mooie dagen die we hebben gehad tussen alle ellende door. Tweede kerstdag was zo ontzettend bijzonder; daar was ik ook heel erg enthousiast over.

16. Welk liedje doet je denken aan het jaar 2019?
Zoveel! Volgens Spotify Wrapped was het een mooi jaar. Een heel divers jaar, zoals altijd. Mijn muzieksmaak is zo uiteenlopend dat het een leuke verrassing is volgens mij. Neem maar eens een kijkje:

17. Vergeleken met vorig jaar ben je nu:
a) Blijer of verdrietiger? Verdrietiger
b) Dunner of dikker? Dikker
c) Rijker of armer? Rijker in meerdere opzichten.

18. Wat zou je willen dat je meer had gedaan?
Wederom: luisteren naar mijn lichaam. Elke keer gaat het een beetje beter maar het blijft een strijd.

19. Wat zou je willen dat je minder had gedaan?
Zou het zo niet weten eerlijk gezegd.

20. Hoe vierde je Kerstmis?
Eerste kerstdag vierden Wim en ik lekker samen. Heerlijk relaxed thuis met de boom en kaarsjes aan. Samen muziek geluisterd, wat gerommeld op de computer, samen gekookt. Heel intiem en knus samen. Met ons hele bijzondere samengestelde gezin. Zo bijzonder om dat dit jaar op deze manier te doen. Weken aan voorbereiding gingen er aan vooraf. Wim maakte een extra werkblad in de keuken wat we eigenlijk al een tijdje van plan waren maar toen we bedachten dat we met z’n allen kerst zouden gaan vieren bij ons thuis kwam dat in een stroomversnelling. Op die manier konden we op een ruime plek het buffet kwijt, ideaal. Ook maakte hij een nieuwe tafel van steigerplanken van 1.20 meter die we aan onze eigen tafel vast konden maken. Dit creëerde weer 4 extra zitplaatsen. Daarnaast hebben we de hele woonkamer omgebouwd. De hoekbank en stoel gingen eruit, de tafel werd en kwartslag gedraaid, de salontafel deed dienst als tafel voor de kinderen en we kochten er 7 eettafelstoelen bij zodat iedereen op een goede stoel kon zitten. Mama verzorgde de aankleding van de tafel en boven het buffet en het was echt prachtig. De sfeer van een zeer luxe en warm restaurant. Wat hebben we genoten met z’n allen. Wim en ik, Alex, Tim met Simone en Kyara en Fabiën, mijn mama Tiny, Maja (de moeder van Simone) en Johanna (moeder van Alex en Tim) met Dirk, Naomi (dochter van Dirk) met Lars en Steffano en Djelany.

21. Werd ik verliefd dit jaar?
Verliefd is niet het goede woord maar ik heb wel veel mensen in mijn hart gesloten en die zijn erg geliefd door mij.

22. Wat was mijn favoriete tv programma?
Netflix serie You Me Her. Daarnaast veel First Dates gekeken.

23. Heb je een hekel aan iemand aan wie je in vorige jaren geen hekel had?
Nee.

24. Wat was het beste boek wat je hebt gelezen?
Ik heb geen boeken gelezen. Moet ik me nu schamen?

25. Heb je een nieuwe musical ontdekt?
Nee.

26. Wat kreeg je voor kerst?
Een heel bijzondere kerst. Heel veel liefde en mooie koestermomenten.

27. Wat was je favoriete film van dit jaar?
Ik heb zo bizar weinig films gekeken dit jaar, echt jammer. De volgende films heb ik lekker onder m’n dekbedje op de bank gekeken: Layla M. (woensdag 6 maart), Amar (zondag 13 oktober), Newness (maandag 4 november), Wij (donderdag 5 december) en A Christmas Hero (vrijdag 27 december).

28. Wat deed je op je verjaardag en hoe oud werd je?
Oef, dat is een pittige… Dit jaar ben ik 32 geworden. In eerste instantie was het een redelijk leuke verjaardag. Ondanks dat Wim ziek was en op de bank lag ben ik met mama Epe in geweest om even te shoppen en boodschappen te doen. Twee erg leuke jurkjes en een toffe jas gekocht. Maar de avond had ik het liefste overgeslagen omdat we erg slecht nieuws kregen over Tim. Daardoor had ik ook helemaal geen zin om de verjaardag door te laten gaan maar toch is iedereen nog even geweest om een taartje te eten en hebben we er toch van kunnen genieten. Tim is een doorzetter en heeft ervoor gezorgd dat we niet bij de pakken neer gingen zitten die avond <3

29. Wat zou je jaar nog mooier hebben gemaakt?
Bovenal een gezonde Tim, maar dat hebben wij helaas niet in de hand… En ik wil niet klagen en verwend doen maar een echte vakantie was wel fijn geweest. Even helemaal resetten hebben we zo hard nodig.

30. Hoe zou jij je kledingstijl omschrijven van 2019?
Jurkjes!

31. Wat hield je met beide benen op de grond?
Het leven is eindig. Hoe hard je ook vecht, hoe graag je ook wilt leven, hoeveel of hoe weinig geld je hebt en hoe hard je ook bid. Maar opgeven is geen optie!

32. Welke celeb bewonderde je?
We hebben een mooie documentaire gezien van Beth Hart; wat een bijzondere vrouw! Er zit heel wat meer verhaal achter hetgeen je zo ziet on stage.

33. Welk politiek punt irriteerde je het meeste?
Het gezeur over de zwarte pieten onder andere. En de enorme graai-cultuur van tegenwoordig. Ministers die jarenlang onterecht veel geld krijgen en dit voor hunzelf goed praten bijvoorbeeld. Ga een eind fietsen, vieze graaier! Wees eerlijk en oprecht, dat brengt je meer dan al dat geld op de bank.

34. Wie miste je dit jaar?
Papa en Michiel

35. Wie was de leukste persoon die je dit jaar leerde kennen?
Iemand die ik eigenlijk al een tijdje ken maar sinds dit jaar pas echt veel mee praat: Wendy Docter. En daarnaast mijn collega’s alhoewel ik het merendeel al sinds oktober 2018 ken.

36. Vertel een waardevolle les die je hebt geleerd.
Hetzelfde antwoord als op vraag 32: Het leven is eindig. Hoe hard je ook vecht, hoe graag je ook wilt leven, hoeveel of hoe weinig geld je hebt en hoe hard je ook bid. Maar opgeven is geen optie!

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!