2018 – Time for some change

door | 30 december 2018 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

Elk jaar opnieuw denk je wel het summum te hebben gehad van het jaar. Maar dan heeft het leven weer iets voor je in petto wat het huidige jaar ook weer zo bijzonder of bizar maakt. Zo ook dit jaar. Veel verschillende emoties en gedachten flitsen door me heen als ik aan 2018 denk. Wederom een bijzonder jaar waarvan ik niet had gedacht sommige dingen mee te maken die wel gebeurd zijn.

Bedankt 2018, voor wie je was. Ondanks dat ik soms zo’n hekel aan je had en je liever kwijt was dan rijk. Maar ook bedankt dat je voor een paar prachtige momenten hebt gezorgd.

Geniet als het lukt
huil als het moet
verdriet of plezier,
alles is goed.

Vooral in de komende dagen, zo aan het eind van het jaar en met de kerst voor de deur, passeren diverse gebeurtenissen bij iedereen de revue. Laat het komen zoals het komt. Wees jezelf. Huil als het moet, geniet als het lukt. Geef de mensen om je heen die het nodig hebben een beetje extra liefde, warmte en geborgenheid.

Maak de wereld beetje bij beetje een stukje mooier ❤

1. Wat deed ik in 2018 wat ik nog nooit had gedaan?
Dit jaar heb ik meerdere dingen gedaan die ik nog nooit heb gedaan. De een wat groter dan het ander. Maar een van de dingen die ik heb gedaan is sushi eten. Dat was met een erg leuk stel op 6 januari bij SHINZO in Tilburg. Een hele ervaring, vooral voor Wim, maar wel geslaagd. Een workshop biblejournaling van Bettuelle gevolgd. Een dagje met bonus-schoondochters Joyce en Simone gedaan in Utrecht en daarna na een hondenshow geweest. Voor het eerst bij Starbucks Nederland koffie gedronken. Ja heus, nu pas! Taxatiedag bij ons thuis gehad van Daf Club Nederland.

2. Hield ik mij in 2018 aan mijn voornemens en maakte ik nieuwe voor volgend jaar?
Het zijn de algemene dingen waar je meestal aan werkt. Vorig jaar heb ik wel een aantal onderwerpen opgeschreven. Een groot voornemen wat ik had was een andere baan om mezelf weer te kunnen ontplooien. Dat is gelukt! De zoektocht naar mezelf waar ik vorig jaar over schreef is ook nog steeds in volle gang. Een bijzonder mooi maar soms erg moeilijk proces wat altijd actueel blijft. Meer bezig zijn met fotografie en grafische werk is ook nog steeds in ontwikkeling. Er staat nu weer een heel tof project op de stapel waar ik druk mee bezig ben. Maar omdat ik dat goed aan wil pakken kost dat -helaas- wat tijd.

3. Heeft iemand in je vriendenkring/familie een baby gekregen?
Naomi, Lars en hun zoon Steffano hebben een nieuw gezinslid. Hun dochter en zusje Djelany is op 2 november geboren.

4. Is iemand in je vriendenkring/familie overleden?
Op donderdag 17 mei moesten we afscheid nemen van Wim z’n neefje Teun. Een jongen die nog veel te jong was om te gaan maar voor wie het leven te zwaar is geworden om nog door te gaan.

5. Welke landen bezocht ik?
Dit jaar bezochten we de Verenigde Staten opnieuw. Dit keer de andere kant, namelijk de Oostkust: Florida. Het plan was om een mooie muziekreis te maken maar dit liep een “klein beetje” anders. Hier hebben we over geschreven, op WeGoUsa: https://www.wegousa.nl/hoe-de-weg-naar-key-west-de-weg-naar-texel-werd/

6. Wat zou je in 2019 willen hebben wat je in 2018 niet had?
Dat is deze keer weer een herhaling van 2017. Namelijk een betere gezondheid, meer tijd samen met Wim en degene die me lief zijn. Weer contact met m’n beste vriend. En ik zou in 2019 meer aan het werk willen zijn voor Elkana.nl | Vormgeving.

7. Welke datum blijft je bij van dit jaar door een leuke herinnering? Welke?
Dat zijn meerdere data. Een heel toffe datum is woensdag 28 februari geweest. Toen gingen we naar het concert van The Killers in de Ziggo Dome. Omdat we staanplaatsen hadden heb ik helaas niks kunnen zien maar het was gaaf en intens om er bij te kunnen zijn. Ook het concert van Maria Mena in Paradiso op 12 december was onvergetelijk.

Op zaterdag 6 januari en 17 februari gingen we op bezoek bij een leuk stel in Tilburg waar we een erg gezellige avond hebben gehad. Het klikte erg goed, helemaal omdat we als stellen dezelfde age-gap hadden. Dat schepte een enorme band en we hadden hierdoor én door de gezamenlijke interesses zoveel te praten. We hebben geen contact meer maar het waren mooie tijden 🙂
Vele gezellige etentjes met familie, dagjes boodschappen doen in Duitsland, heerlijke zwembad-dagen met het gezin.
Zaterdag 10 februari is Elkana.nl weer officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In het verleden heb ik ook ingeschreven gestaan maar heb me toen een jaar later weer uitgeschreven. Ik had te weinig werk en was meer bezig met de papieren dan dat ik daadwerkelijk geld verdiende. Sinds dit jaar ben ik ingeschreven als onderdeel van de Oosterveen Group B.V. wat mij meer vrijheid geeft om te doen wat ik graag doe.
Op Valentijnsdag kreeg ik een ontzettend lief kaartje en lekkere chocolade van Wim. We doen nooit aan Valentijnsdag maar dit keer heeft hij me echt verrast!
Vrijdag 16 februari had ik een erg leuke zakelijke afspraak. Een fijn gesprek bij Hilton Royal Parc Soesterduinen om dingen te bespreken voor de bouw van een nieuwe website.
De verjaardag van de meisjes (Kyara op 21 maart en Fabiën op 23 september).
Op woensdagavond 28 maart heb ik m’n eerste workshop Bible journaling bijgewoond. Deze werd gegeven door vriendin Bettuelle.
Ondanks dat normaal gesproken vrijdag de dertiende een ongeluksdag is voor veel mensen, was het voor mij vrijdag 13 april een heel fijne bijzondere dag dit jaar. Een teken van leven van iemand die me intens dierbaar is maakte m’n hele dag goed.
Zaterdag 14 april was een van de vele dagen met een gouden randje. De vrouwen van de Oosterveen-clan waren op pad in Utrecht! Ontzettend fijne dag gehad met Moontje en Joycie. 6:30 hier vertrokken met Joyce haar auto. We hebben Border Collie Delling afgezet in Nieuwegein en zijn toen naar Hoog Catharijne gereden. We begonnen onze dag uit bij Starbucks met een heerlijke warme chocolademelk. Om 8 uur. Omdat het kan! De rest van de dag hebben we veel rondgelopen, foto’s gemaakt, een rondvaart van een uur door de grachten gemaakt en pizza gegeten. Als afsluiter hebben we om 16:00 de ereronde van Delling gekeken op de hondenshow. Een te gekke dag.
Het weekend van zaterdag 21 april was weer een dag met een gouden randje. Wim, mama en ik zijn gezellig naar Duitsland geweest om boodschappen te doen. Daarna zijn we doorgegaan naar Tuincentrum Oosterik. We hebben veel gelachen, veel gezien en veel gekocht. Alles paste maar net in de auto. Thuis hebben we nog met z’n drieën patatjes gegeten en lekker relaxed.
Zondag 22 april zijn we samen aan het werk geweest in de tuin. We hebben alle plantjes gepoot die we de dag ervoor gekocht hadden. Ook hebben we een heerlijk ritje met Dafne gemaakt. Terwijl we onderweg waren kregen we een belletje van Tim of er nog geBBQt werd vandaag. Lekker geïmproviseerd en genoten van een gezellige BBQ waar later Alex en Joyce ook nog bij aanschoven.
Vrijdag 27 april waren we vrij! We hebben een gezellige avond gehad met het gezin op de kermis.
De vakantie van dit jaar pakte iets anders dan we hadden gepland. Maar toch hebben we er het beste van weten te maken van woensdag 24 mei tot en met vrijdag 15 juni. Omdat onze Amerika-reis in het water viel zijn we een aantal dagen naar Texel geweest waar we heerlijk hebben ontspannen. Ook een etentje met vrienden van Wim was erg gezellig.
Op donderdag 28 juni had ik een ontzettend gezellige avond van de Zumba. Na ons uur hupsen zijn we met z’n allen gezellig naar café van Eck geweest hier op het dorp. Super gezellig!
Vrijdag 29 juni hebben mama en ik fijn een hapje gegeten bij De Baron in Epe. Samen een terrasje gepakt en fijn gepraat. Tip: de special frites met biefstukpuntjes afgeblust in teriyakisaus, bosui en pastinaak. Wauw, wat een lekkere hap!
Omdat Five Guys in Nederland is geopend dit jaar en we enorm fan van deze keten zijn (we komen er elk jaar in Amerika meerdere keren), zijn we op zaterdag 30 juni met de trein naar Utrecht gegaan. Daar hebben heerlijk genoten van wat quality time samen. Het is uitzonderlijk dat we samen zo’n dag doorbrengen aangezien Wim vaak ook op zaterdagen werkt. We hebben extra genoten die dag. Veel mooie dingen gekocht en heerlijk gegeten.
De zondagse bijeenkomsten met het gezin wanneer er een Formule 1 wedstrijd was zijn een soort traditie geworden. Mooi om te zien dat er in de loop der tijd nieuwe gewoontes en tradities groeien in een bijzonder samengesteld gezin.
Op 19 juli hebben we de tickets voor onze volgende Amerika-reis geboekt. Met ons zessen gaan we volgend jaar de west-kust onveilig maken. Man, wat hebben we er een zin in!
Zaterdag 21 juli hebben we een toffe taxatiedag gehad van Daf Club Nederland. Een aantal mooie Dafs mochten bij ons op de brug om getaxeerd te worden. Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is.
Op vrijdag 17 augustus heb ik mijn eerste sollicitatie gehad bij Uniechemie. Na een aantal jaar te hebben geroepen toe te zijn aan een andere baan, kwam het geluk vanzelf aangelopen. Door een recruiter ben ik aangesproken op LinkedIn en vervolgens is het balletje gaan rollen. “Op woensdag 29 augustus 2018 heb ik na 8 jaar ontslag genomen bij B.V. Otten AGF. Ik heb het werk jaren met plezier gedaan en ben een deel van het meubilair geworden. Ik zal mijn collega’s dan ook zeker gaan missen. Maar het is tijd. Tijd voor een nieuwe uitdaging, nieuwe omgeving en nieuwe mensen. “How will I know how far I can fly if I never spread my wings?” Een nieuwe job waar ik met veel plezier naar uitkijk. Op 1 oktober zal ik de eerste stappen binnen zetten bij Uniechemie B.V. in Apeldoorn als verkoopmedewerker binnendienst.”
Kyara en Fabiën hebben ook een nachtje gelogeerd bij Opa Wim en Oma Elkana. Samen met Oma Tiny zijn we naar de Zwolse kermis geweest op zaterdag 18 augustus en daarna hebben ze heerlijk zoet bij ons in het grote tweepersoons logeerbed geslapen. ‘s Middags kwamen papa Tim en Simone en zijn we met z’n zessen pannenkoeken gaan eten. Een heus feestweekend!
Zaterdag 15 september zijn wij uitgenodigd door CEWE voor de prijsuitreiking van de CEWE Photo Awards 2018 in het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht. De eerste week dat de wedstrijd begon hebben we onze Dafne ingestuurd. Hoe Hollands wil je het hebben? Een Daf, koeien, landschap en een molen. Hollandser wordt het niet! Van de 3600 inzendingen zijn er 150 foto’s genomineerd. We zijn niet in de prijzen gevallen maar zitten wel bij de 150 genomineerden. Een beetje trots zijn we dan ook zeker zeker! Hieronder de genomineerde foto. ‘Gewoon’ gemaakt met een Samsung Galaxy Note 4.
Deze dag ben ik met mama op pad gegaan. Na het avontuur en plaatjes schieten in het Spoorwegmuseum zijn we de auto in gestapt en naar Amersfoort gereden. Een stad die me na aan het hart ligt. We hebben heerlijk door de gezellige winkelstraatjes gestruind en genoten van de gezelligheid. Twee paar mooie schoenen en een heerlijke Bounty pasta voor op de boterham later, sloten we ons dagje uit af met een heerlijke croque bij Son Of A Croque.
Later op de avond hadden we nog een uitnodiging staan bij collega Adile. Een ontzettend gezellige gastvrije avond met veel collega’s, heerlijke Turkse hapjes en gerechten. Leuk om te zien hoe ze woont en te ervaren hoe heerlijk ze koken kan! We hebben ontzettend gelachen met z’n allen. We zijn veel te laat naar bed gegaan maar dat was het absoluut waard.
Kortom, een dag met een gouden randje! <3
Zaterdag 29 september hebben we een feestje gehad van B.V. Otten AGF. Dit was door de werkgever georganiseerd om iedereen te bedanken voor de geweldige inzet. Dit was tevens mijn laatste contact met mijn collega’s voor acht jaar. Het was een mooie avond.
‘Derde’ kerstdag zijn mama en ik samen met Kyara en Fabiën naar het land van Jan Klaassen geweest. Wat hebben ze genoten, de meiden. Heerlijk om de dag met die bizar knappe dametjes op te trekken. Dat trotse gevoel wat je kunt hebben als om als ze je een dikke kus geven is niet te beschrijven. Wat ben ik absurd trots op die twee <3

8. Je grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?
Een andere baan! Al heel lang riep ik dat ik open stond voor een andere baan. Halverwege augustus kwamen er twee fantastische aanbiedingen op mijn pad. Ik werd aangesproken door twee recruiters op LinkedIn en had hierdoor keuze uit twee mooie banen. Uniechemie is het bedrijf waar ik sinds 1 oktober 2018 met veel plezier voor werk. Ook de lang gedroomde gezinstafel staat inmiddels in onze woonkamer. Al heel lang wilde ik een grote eettafel waar je met veel mensen aan kunt zitten. Een echte stamtafel waar je uren kunt zitten en praten. Het staat zo mooi, ik ben er zo blij mee! 

9. In wat faalde je?
Een perfectionist zijn is best lastig. Daardoor leg je voor jezelf ook vaak de lat te hoog met kans op veel faalmomenten. Er zijn er ook dit jaar weer genoeg geweest voor mijn gevoel. Maar alles heeft z’n reden en ook daar moet je mee leren omgaan. Het grootste falen was voor mij denk ik toch het naar mezelf en mijn lichaam luisteren.

10. Was ik dit jaar veel ziek of had ik veel letsel opgelopen?
Nee, gelukkig niet. Een keertje last van de griep.

11. Wat was het beste wat je hebt gekocht?
Dat zijn een paar mooie dingen: mijn fijne laptop en onze nieuwe inrichting. Een prachtige steigerhouten eettafel die we ophaalden uit Tilburg. Niet naast de deur en een hele toer om het ding thuis in elkaar te krijgen maar elke zweetdruppel waard! Wim wees me op het beste wat hij heeft gekocht dit jaar: de vliegtickets voor volgend jaar. Dan gaan we met het hele gezin -op de meisjes na- naar Amerika.

12. Wie zijn gedrag heeft je mateloos geïrriteerd?
Iemand binnen de familie die inmiddels geen familie meer is.

13. Wie zijn gedrag heeft je verbaasd?
Marloes! Ik moet eerlijk toegeven dat ik altijd wat gereserveerd was als het om jou ging Marloes, maar wat ben je een tof mens samen met je vent Teunis. Wat jullie doen voor Alex heeft ervoor gezorgd dat ik je heel anders ben gaan bekijken. Ben blij dat ik je nu beter leer kennen en dat mijn gereserveerdheid overbodig bleek.

14. Waar heb ik het meeste geld aan uitgegeven?
Vakantie in het algemeen. De vliegtickets voor 2019 maar helaas ook voor dit jaar. De vakantie van dit jaar was een drama. Tickets geboekt bij Air Berlin. Die ging failliet. Nieuwe tickets moeten boeken, auto gehuurd in Miami. Ook dit ging niet door en we konden na vier dagen een ticket Amsterdam boeken waardoor we ook dat geld weer kwijt raakten. Een waar fiasco… Ook hebben we veel geld uitgegeven aan wat wij noemen ‘nerd’ spullen. Tech is iets waar we allebei erg blij van worden dus daar hebben we dit jaar dan ook best in geïnvesteerd. Denk onder andere aan de Google Home Assistant en een KlikAanKlikUit Internet Control Station en een nieuwe slimme thermostaat 🙂

15. Waar was je heel, heel, heel erg enthousiast over?
Meerdere dingen: Het concert van The Killers, het concert van Maria Mena, onze nieuwe inrichting.

16. Welk liedje doet je denken aan het jaar 2018?
See You Again – Carrie Underwood
Als Het Avond Is – Suzan & Freek
I Hope You’re Happy – Blue October
Havana – Calina Cabello
Masters of Chant – Gregorian
Zonder Jou – Miss Montreal
Habits – Maria Mena
You’ve Got This Hold On Me – Cassidy Ford
Adem – Daniel Kist
Prayer For A Friend – Casting Crowns
I Don’t Wanna See You With Her – Maria Mena
Blessings – Laura Story
Miracles – The Kelly Family
Homesick – Dua Lipa
Oceans – Hillsong UNITED

17. Vergeleken met vorig jaar ben je nu:
a) Blijer of verdrietiger? Soms wat verdrietiger, soms wat blijer…
b) Dunner of dikker? Stabiel…
c) Rijker of armer? Rijker; vooral in liefde

18. Wat zou je willen dat je meer had gedaan?
Naar mezelf en mijn lichaam luisteren. Eerder aan de bel trekken. Meer luisteren naar dat stemmetje dat diep in mij toch behoorlijk vaak heel hard roept en schreeuwt.

19. Wat zou je willen dat je minder had gedaan?
Minder over mijn eigen grenzen en kunnen heen walsen.

20. Hoe vierde je Kerstmis?
Dit jaar ben ik voor het eerst de week van kerst vrij. Ik voel me erg gezegend en geniet er extra hard van. Helemaal als ik merk dat meerdere mensen uit mijn gezin keihard door moeten werken. De 24e heb ik enkele boodschappen gedaan en het huis fijn in orde gemaakt. De kerst is toch wel anders dit jaar. Alex is hard bezig in zijn huisje om het helemaal eigen te maken na de scheiding van Joyce. Het is fijn om te zien en merken dat er mensen om hem heen staan die hem willen helpen en dat ook goed kunnen. We zijn dankbaar dat hij goed z’n best doet en probeert het leven weer op te pakken als single man. Ook de traditie van eerste kerstdag een buffet bij ons thuis is dit jaar anders. Vreemd om dat nu op tweede kerstdag te doen. Eerste kerstdag hebben Wim en ik dus echt samen gevierd. Mama heeft zich prima vermaakt, zij was uitgenodigd bij familie en kan zichzelf goed redden. Wim en ik hebben eigenlijk een extra zondag gevierd. Pyamadag! Lekkere hapjes, kaarsjes, muziek, tukkies op de bank, knuffelen, lachen en huilen. Echt onze dag. Alex heeft nog een bakkie koffie en een paar zelfgebakken ham/kaas croissantjes meegegeten en is toen ook weer lekker in z’n huisje aan de gang gegaan.

Tweede kerstdag hebben we dit jaar ons traditionele kerstbuffet gehouden met heerlijke maaltijden van Van Guilik. ‘s Morgens stonden we om 10 uur voor de deur bij IKEA om de laatste spulletjes voor onze kerst tafel te halen. De dag ervoor hadden we samen onze nieuwe tafel gedekt om te kijken hoe het zou staan. We waren niet tevreden dus hebben we bij IKEA de nodige spulletjes gehaald waardoor de tafel er prachtig uit zag. Wim heeft een rit op de vrachtwagen gedaan terwijl ik het buffet ophaalde in Hattemerbroek en de tafel dekte en alles in orde maakte voor het buffet. Het was een fijne avond met iedereen die ons lief is. Ook de meisjes waren erbij en hebben heerlijk zoet zitten eten aan de speciaal voor hun gedekte salontafel. Trots dat ze waren met hun eigen plek! Trots op mijn prachtige gezin <3

21. Werd ik verliefd dit jaar?
Nee, dat was ik nog steeds.

22. Wat was mijn favoriete tv programma?
Echt programma’s volg ik niet maar vond meerdere documentaires en Netflix series wel erg fijn om te kijken.

23. Heb je een hekel aan iemand aan wie je in vorige jaren geen hekel had?
Yup…

24. Wat was het beste boek wat je hebt gelezen?
Ik Vrouw Van Jou. Tevens ook het enige boek, haha! Het enige boek waar ik de tijd voor nam om het te lezen.

25. Heb je een nieuwe musical ontdekt?
Nee

26. Wat kreeg je voor Kerst?
Liefde, een paar behoorlijke porties!

27. Wat was je favoriete film van dit jaar?
Gifted

28. Wat deed je op je verjaardag en hoe oud werd je?
Mijn 31e verjaardag heb ik lekker rustig gevierd. Eerst gewerkt en daarna fijn uiteten geweest met Wim en Mama bij Restaurant Orange. De zaterdag erop heb ik het gezin uitgenodigd voor een gezellige avond waarop we ook direct de plannen voor de Amerika-trip hebben besproken.

29. Wat zou je jaar nog mooier hebben gemaakt?
Erg cliché maar het missen van dierbaren maakt sommige dagen van het jaar toch wel heel zwaar en pijnlijk. Ook meer liefde en geluk in mijn omgeving en op de wereld in het algemeen zou dit jaar nog mooier hebben gemaakt.

30. Hoe zou jij je kledingstijl omschrijven van 2018?
Niet heel veel anders dan het voorgaande jaar. Ik ben wel steeds meer jurkjes gaan dragen. Love them!

31. Wat hield je met beide benen op de grond?
Op donderdag 17 mei moesten we afscheid nemen van Wim z’n neefje Teun. Een jongen die nog veel te jong was om te gaan maar voor wie het leven te zwaar is geworden om nog door te gaan. Dat zet je wel even stil.

32. Welke celeb bewonderde je?
Maria Mena: we hebben haar nu voor de eerste keer live gezien maar wat een tof mens. Helemaal puur en eerlijk. Heerlijk persoon.

33. Welk politiek punt irriteerde je het meeste?
Hou op schei uit. Heb je even?

34. Wie miste je dit jaar?
Het standaard antwoord: dierbaren die niet meer bij ons zijn. Denk aan Wim z’n ouders, mijn eigen papa. Ook Michiel blijf ik missen maar gelukkig kan ik dat op een goede manier en liefdevolle manier doen. Uitdagingen zullen er altijd blijven, zo ook het missen van mensen die je lief zijn.

35. Wie was de leukste persoon die je dit jaar leerde kennen?
Zo even geen idee.

36. Vertel een waardevolle les die je hebt geleerd.
Gezondheid is een groot goed!

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!