2017 – Het jaar van veranderingen

Vorig jaar heb ik geen jaaroverzicht gemaakt. Er was teveel ruis in m’n hoofd en daardoor kon ik me er niet toe zetten. Achteraf heb ik daar best spijt van. Het is een mooie gewoonte om terug te kijken op het afgelopen jaar. Even te reflecteren en evalueren wat er gebeurd is. Ben ik het afgelopen jaar (geestelijk) gegroeid? Was ik gelukkiger dan het jaar ervoor? Bewust worden van alle positieve dingen in het leven. Misschien wel met pijn terug denken aan verdrietige dingen die misschien in de loop van het jaar gelukkig minder pijn zijn gaan doen? Dit jaar wil ik het weer oppakken. Daarom ook nog een korte terugblik op het jaar 2016, als ik me dat nog voor de geest kan halen.

1. Wat deed ik in 2016/2017 wat ik nog nooit had gedaan?
2016: Aanwezig zijn bij het uitzoeken van een trouwjurk: Joyce ging in 2016 trouwen met haar Alex en ik mocht er als bonusschoonmoeder bij zijn. Heel bijzonder. Me opgegeven voor een workshop Variomatic. Uiteraard als enige vrouw aanwezig tussen alle mannen, haha! Dit jaar ben ik voor het eerst bij een bedrijfsarts geweest. Niks bijzonders maar het moest even gebeuren. Er is de afgelopen jaren zoveel gebeurd dat ik weer tegen mezelf aan liep. Verder kan ik het me niet echt meer herinneren dat ik iets heb gedaan wat ik nog nooit had gedaan.
2017: In 2017 heb ik voor het eerst in Amerika auto gereden. Sinds 2013 gaan we elk jaar op vakantie naar Amerika maar tot dit jaar heb ik het niet aan gedurfd om achter het stuur te kruipen en me in het Amerikaanse verkeer te voegen. Dit jaar zat een tweede bestuurder bij de huur van onze auto in (tip = Alamo!) en dus moest het nu echt gebeuren. In een vette witte Chevy Traverse 2017 midsize SUV, ook wel ons ruimteschip genoemd, heb ik heel wat kilometers afgelegd in dit prachtige land.

2. Hield ik mij in 2016/2017 aan mijn voornemens en maakte ik nieuwe voor volgend jaar?
2016: Vorig jaar schreef ik dit: “Volgens mij had ik geen concrete goede voornemens. Tja, de standaard dingen komen altijd wel voorbij. Afvallen, meer tijd voor onszelf, beter voor jezelf zorgen enzo.” Ik denk denk dat dit elk jaar voorbij blijft komen. Ik ben in de laatste twee maand inderdaad afgevallen en ben nu lichter dan in 2012 en daar ben ik best trots op! Het is dan wel voornamelijk gekomen door het Noro-virus maar dat vertellen we er lekker niet bij. Beter voor mezelf zorgen en aan mezelf denken gaat steeds wat beter. Ik vind het leuk om m’n andere kledingstijl te ontwikkelen en wat meer bezig te zijn met m’n uiterlijk. Nageltjes lakken is zo’n nieuw dingetje waar ik best blij van wordt. Ook de tijd nemen voor mezelf en dingen doen die ik wil is aardig in ontwikkeling. Ik doe steeds meer dingen voor mezelf die ik leuk vind. Heeft nog heel veel tijd en ontwikkeling nodig maar het gaat de goede kant op!
2017: Elk jaar komt het op hetzelfde neer. Officieel maak ik geen goede voornemens maar er zijn altijd van die terugkerende thema’s waar je voor jezelf wat mee wilt doen. Mee aan de slag wilt. Onder andere meer werk genereren met Elkana.nl | Vormgeving, m’n zoektocht naar mezelf voortzetten, meer fotograferen, websites opzetten (waaronder www.lichtschilderes.nl) en nog een aantal mooie uitdagingen.

3. Heeft iemand in je vriendenkring/familie een baby gekregen?
2016: Hmm, ik kan het me niet herinneren.
2017: Stephan en Rebecca hebben zoon Benjamin gekregen afgelopen juli.

4. Is iemand in je vriendenkring/familie overleden?
2016: Gelukkig hoefden we dit jaar niet naar een condoleance.
2017: Dit jaar is er gelukkig niemand in mijn vriendenkring/familie overleden maar wel twee heel dierbare mensen in het leven van m’n beste vriend.

5. Welke landen bezocht ik?
2016: Clicé: Amerika!
2017: En cliché nummer twee: Amerika!

6. Wat zou je in 2017/2018 willen hebben wat je in 2016/2017 niet had?
2016: Denk dat het standaard antwoord in stand blijft: meer tijd samen met m’n lieve man en minder zorgen.
2017: Minder vermoeidheid, meer tijd samen met Wim en degene die me lief zijn. Weer contact met m’n beste vriend. En ik zou in 2018 meer aan het werk willen zijn voor Elkana.nl | Vormgeving.

7. Welke datum blijft je bij van dit jaar door een leuke herinnering? Welke?
2016: Zoveel mooie en bijzondere dagen! Begin van het jaar mocht ik als bonusschoonmoeder (mooie voor scrabble) mee met Joyce en haar moeder om te kijken wat voor trouwjurk ze uit zou gaan kiezen. We een gezellige avond gehad tijdens het wokken met collega’s en gingen we puppy-knuffelen bij Dirk en Marian omdat ze twee puppys hadden gekregen. Ramona en Annabel zijn gezellig op visite geweest op 6 februari. Was erg fijn om even weer bij te kletsen. Alex is begonnen met de opstart van Broodje Oosterveen. Natuurlijk moest daar een proeverij voor komen. Ja, dan ben ik de eerste die me op geeft natuurlijk! De Algemene LedenVergadering van Daf Club Nederland was weer op 27 februari. De samenwerking met Gert-Jan werd hier aangekondigd. Op zaterdag 12 maart heb ik een toffe workshop bij mogen wonen over de Variomatic, de aandrijving van onze Dafjes. Zaterdag 19 maart was de aftrap van Broodje Oosterveen: op de markt in Nunspeet hebben we een kijkje genomen bij de kar en het liep lekker. Op 31 maart de hereniging van onze Dafne met Dirkje. Onze Dafne is weer thuis! Diverse leuke dagjes uit en etentjes met familie. In 2016 is ook de basis gelegd voor onze nieuwe overkapping en terras. Zwaar werk maar dankzij de hulp van sterke mannen is het prachtig geworden! Op een avond thuis zitten en een berichtje lezen op Facebook dat een stel zin heeft in pepernoten na een barbecue… Jep, de buurtjes aan de Zwartekolk in Wapenveld lustten ze wel, ook in het voorjaar! Laat ik nou net nog een zak hebben liggen. Dus hup, naar Wapenveld, aangeschoven en tot in de late uurtjes gezellig zitten kletsen. Ook dit jaar gingen we weer op avontuur in Amerika en hebben we de meest prachtige plekken ontdekt. Meer hierover vind je op www.wegousa.nl We hebben heerlijke ritten met Dafne en Dirkje gemaakt. Gezwommen met de kinderen en kleinkinderen, wat altijd een heerlijk feestje is. Zaterdag 27 augustus ben ik alleen op pad gegaan met Dirkje. Voor een vergadering in Hilversum op tijd van huis en zo genoten van een heerlijke rit in het zonnetje. Op donderdag 8 september een gezellige avond in de stad Apeldoorn gehad met collega’s. Hapje, drankje, gezelligheid. Een bijzondere dag was 16 september, de trouwdag van Alex en Joyce. Een mooie dag waar ik de trouwakte heb mogen voorlezen zelfs. De eerste verjaardag van Fabiën, de tweede Klassieker Toertocht in Hattem en dit keer waren Alex en Joyce met Dirkje en wij met Dafne en ook de openingsrit van Classic Daf was een succes (www.daf66.nl). Op zaterdag 15 oktober hebben we gezellig bijgekletst met Wim z’n eerste vriendinnetje en ook was de schilder halverwege oktober klaar met het schilderen van onze woning. Omdat we mama wilden verrassen hebben we haar zaterdag 22 oktober meegesmokkeld de trein in. Een fijne dag met z’n drietje was alweer veel te lang geleden. We hebben ons vermaakt en ik heb zelfs nog een bril gekocht op Hoog Catharijne. Heerlijk weekendje weg met Wim voor onze trouwdag op 30 september, de Tuinland Ladies Fair in Zwolle waar ik heel mooie washi-tapes heb gekocht, op de peuterspeelzaal gekeken bij Kyara omdat Sinterklaas op bezoek was en daarna cadeautjes gekocht en pannekoeken gegeten in Epe met het hele gezin. Een paar dagen zonder mijn mannetje moeten slapen: Wim werd op Sinterklaasavond opgenomen met het uit de hand gelopen NORO-virus. Ook heb ik in december voor het eerst mijn beste vriend, mijn ‘twinsoul’, in reallife ontmoet. We hadden al een behoorlijke tijd online contact en begin december hebben we elkaar dan eindelijk voor het eerst gezien. Een ontzettend fijne ontmoeting! Het gevoel van instant herkenning zonder dat je elkaar ooit hebt gezien, thuis komen. Direct een vertrouwd gevoel, het ‘KLIK’-gevoel. Toen we elkaar leerden kennen hadden we direct het gevoel ‘waar was jij al die tijd?!’ Daarna naar de kerstmarkt bij de Cannenburgh in Vaassen geweest. Op 19 december heeft Wim samen met Joyce een prachtig bloemstuk naar het graf van papa en Wim z’n ouders gebracht dat Joyce zelf heeft gemaakt. Een mooi gebaar dat we graag in stand houden. Dankjewel Joyce! En als laatst dit jaar kerst bij ons thuis met het hele gezin met een geweldig buffet van Van Guilik. Volgend jaar weer! Oud en nieuw hebben we bij ons thuis doorgebracht en iets voor twaalf heb ik m’n beste vriend gevideobeld zodat hij er ook bij kon zijn.
2017: Het nieuwe jaar 2017 begon goed met een gezellig avond samen met Joyce naar de bioscoop: Onze jongens. De jaarlijkse ALV van DCN was deze keer op 25 februari. Ik heb de vergadering niet helemaal bijgewoond maar ben halverwege even lekker in m’n eentje Zeist in geweest en heb een paar leuke winkeltjes bezocht. ? We hebben erg gelachen en gezwijmeld bij de mooie jongens, hihi. Op 4 maart een mooie samenwerking met onze Alex van Digi-Expert.nl om de websites van Michiel over te zetten naar een nieuwe server. De fotowandeling op de Schaapskooi voor Michiel z’n verjaardag op 11 maart was erg geslaagd. We hebben heerlijk gewandeld met een groep fotografie liefhebbers en hebben prachtige foto’s gemaakt. Voor Michiel en z’n vrouw een onvergetelijke dag. Op dinsdag 4 april mocht ik weer naar Groningen voor een MRI; tegenwoordig appeltje-eitje. De eerste zumba les van dit seizoen op 6 april, een geweldig fijne zondag 9 april waarop we de BBQ @ Oossies hielden hier op ons nieuwe terras, ons eerste saunabezoek aan de Veluwse Bron, de verjaardag van en een etentje met Tobias, afspraak met Inge van LykkeMoodstore.nl om haar website te gaan ontwerpen, een weekje vrij. Ook een gezellig weekend gehad bij nieuwe vrienden in Friesland. Gezellig gekletst en heerlijk gegeten. Als enorme klapper het concert van de Casting Crowns in Ahoy Rotterdam op 1 juni. Ik zou hier samen met m’n beste vriend heen gaan maar dit kon helaas niet doorgaan. Daarom samen met m’n moeder geweest en had het niet willen missen! Ook Amerika was dit jaar weer geweldig. Veel nieuwe dingen gezien en heel erg genoten van al het moois wat de natuur daar te bieden heeft. De Tilburgse kermis konden we dit jaar ook niet overslaan. Na een ontzettend leuke dag in Tilburg hebben we geslapen bij de geweldige bed & breakfast Bij Jans in Hilvarenbeek. In de buurt van Hilvarenbeek en een overnachting nodig? Echt eens kijken daar! Op 10 september is Dafne voor de op één-na-laatste keer dit jaar uit haar garage gekomen. We gingen naar de Auto Motor Classic Day in Boxtel. Een gezellige dag met veel moois om te bekijken. De laatste rit van het jaar deden we op onze trouwdag op 30 september met de Klassieker Toertocht Hattem (www.daf66.nl) Op 22 september werden we blije eigenaren van twee veldkaarten voor het concert van The Killers in de Ziggo Dome op 28 februari. Samen een weekje vrij is echt een uitzondering maar in de week van mijn verjaardag was het mogelijk. We zijn deze week vrij begonnen met een heerlijk ontspannen saunabezoek en hebben heel erg genoten van kleine klusjes, rust en elkaar. Diverse verjaardagen, dagjes weg, etentjes (waaronder eentje met collega’s) hebben we ook gehad en begin november ben ik sinds lange tijd weer begonnen met het oppakken van sporten. Zumba deed ik al maar ik kreeg ergens de kracht vandaan om mijn extreme vermoeidheid te doorbreken en te starten bij de sportschool. Dit keer goed aangepakt met een personal trainer. Twee dagen in de week naar de sportschool en één keer zumba in de week maakt dat ik me beter in m’n vel voel zitten. Mijn gezondheid knapt op en ik ben erg dankbaar voor de kracht die ik daarvoor heb gekregen. Op 2 december hebben we voor het eerst Sinterklaas gevierd met een enorm gezelschap. Johanna, Dirk, Naomi, Lars, Steffano, Tim, Simone, Kyara, Fabiën, Joyce, Alex, mama, Wim en ik. Zo bijzonder om als groot samengesteld gezin dit zo te kunnen vieren. Halverwege december voor het eerst bij familie op bezoek geweest waar we nog nooit zijn geweest. Lang verhaal kort: het was een bijzondere middag. We hebben heel fijn gepraat en kunnen veel steun bij elkaar vinden. Het kerstconcert van Groot Mannenkoor Zwolle op 18 december was bijzonder. Nooit meer papa er bovenuit horen zingen met zijn zware bas-stem. Maar het blijft een mooie traditie.

8. Je grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?
2016: Iemand gelukkig maken en weer zien opbloeien.
2017: Samen gelukkig zijn met Wim en degene die mij lief zijn. Ook de acceptatie dat ik hooggevoelig ben en daarmee aan het werk zijn is iets wat lang op zich heeft laten wachten maar wat ik dit jaar heb omarmd.

9. In wat faalde je?
2016: Uhm…
2017: Er waren wel meerdere dingen die ik graag had willen doen maar echt falen noem ik dat niet. Alles komt op zijn tijd. En dit was dus blijkbaar nog niet het juiste moment.

10. Was ik dit jaar veel ziek of had ik veel letsel opgelopen?
2016: Het NORO-virus heeft een beetje roet in het eten gegooid maar dat was het dacht ik wel.
2017: Ik ben denk ik niet veel ziek geweest.

11. Wat was het beste wat je hebt gekocht?
2016: Ik heb in december een geweldig mooi cadeau gekregen van Wim: M’n HP X2 hybride-laptop ❤️
2017: M’n Samsung Galaxy S8+, m’n gloedjenieuwe Toyota Aygo Fire red 2017 en Wim z’n mooie Volvo V50. Graag had ik ook onze HP All-in-One pc’s in het lijstje gezet maar die blijken tot onze spijt de miskoop van het jaar… De pc van Wim is 3x retour gestuurd naar de fabriek vanwege diverse klachten. Spijtig! Oh, en ook m’n Tombow Dual Brush Pennen!

12. Wie zijn gedrag heeft je mateloos geïrriteerd?
2016: Ach, er zijn altijd wel mensen die je af en toe irriteren 😉
2017: Het is onfatsoenlijk om namen te noemen, dat doe ik dan ook niet. Maar diegene is er wel van op de hoogte en er is ook over gepraat.

13. Wie zijn gedrag heeft je verbaasd?
2016: Een aantal mensen in negatieve zin, ik zal ze niet bij naam noemen. Maar de teleurstelling was soms groot.
2017: Ik vond het heel mooi om te zien hoe we als bijzonder samengesteld gezin met elkaar om kunnen gaan. Heel liefdevol en klaar staan voor elkaar, vooral in moeilijke tijden. Dat de broers alles voor elkaar over hebben en maar hoeven te kikken en alles laten vallen om elkaar te helpen. Het maakt dat ik heel trots ben op mijn gezin en familie.

14. Waar heb ik het meeste geld aan uitgegeven?
2016: De vakantie denk ik 🙂
2017: Aan auto’s en onze Amerika roadtrip.

15. Waar was je heel, heel, heel erg enthousiast over?
2016: De ontmoeting met Michiel is het beste wat me in 2016 is overkomen. Je twinsoul ontmoeten is niet vanzelfsprekend dus ik koester onze vriendschap enorm.
2017: Het concert van de Casting Crowns. Tickets voor The Killers voor 2018. Mijn verjaardagscadeau dat ik van mama heb gekregen: een dagje op het circuit rijden. Onze roadtrip door Amerika.


16. Welk liedje doet je denken aan het jaar 2016/2017?
2016: Ik zou even in mijn Spotify account kijken als ik jou was. Of deze lijst, de meest gedraaide nummers van 2017. Haha, die opgave om maar één liedje te zeggen is voor iemand die muziek ademt onmogelijk! Ook lopen de nummers van 2016 eigenlijk een beetje over in 2017. Een echte scheidingslijn is er niet.
Ours – Jake Coco en Alex G
Mooie Meid – The Kik
Love Me Like You Do – Ellie Goulding
Hart Beat – Vajen van den Bosch & Rein van Duivenbode
Amnesia – Gavin Mikhail
Somewhere – Within Temptation
I’ll Be Your Man – Angelo Kelly
2017: Just Be Held – Casting Crowns
Don’t Give Me Those Eyes – James Blunt
My Town – Racoon
Zonder Jou – Do
In M’n Armen – Thomas Berge
Wij Zijn Hallelujah – Yzabel
Heb Het Leven Lief – Elske DeWall
It’s Always You – Kris Allen
Blessings – Laura Story
Growing Pains – Maria Mena
Zonder Jou – Miss Montreal
Simpelweg Gelukkig Zijn – Guus Meeuwis
Adem – Daniel Kist
Reggeatón Lento – CNCO
Brothers And Sisters – The Kelly Family
Homesick – Dua Lipa
Power – Hardwell & KSHMR

17. Vergeleken met vorig jaar ben je nu:
2016:
a) Blijer of verdrietiger? Blijer
b) Dunner of dikker? Dikker
c) Rijker of armer? Rijker
2017:
a) Blijer of verdrietiger? Blijer
b) Dunner of dikker? Dunner
c) Rijker of armer? Rijker

18. Wat zou je willen dat je meer had gedaan?
2016: Meer geluisterd naar m’n lijf en gevoel.
2017: Ze zeggen dat je van dingen uit het verleden leert. Maar dat wil niet zeggen dat je het ook direct in de praktijk kunt brengen. Dat blijkt maar weer. Ik had veel beter naar mezelf en m’n lijf moeten luisteren. Dit was een jaar waar ik veel ups en downs heb gehad wat dat betreft. Met als toppunt een huisarts waar ik geen vertrouwen meer in heb. Dus een doel voor 2018: een nieuwe huisarts en meer voor mezelf opkomen! Ook zou ik willen dat ik meer tijd had gehad of gemaakt om creatief bezig te zijn.

19. Wat zou je willen dat je minder had gedaan?
2016: M’n leven laten beinvloeden door anderen.
2017: Ik had minder streng voor mezelf willen zijn. Toegeven als je lichaam dat van je vraagt om een pas op de plaats te maken.

20. Hoe vierde je Kerstmis?
2016: Thuis met mijn Wim en het gezin. Gezellig kletsen, lekker eten met een buffet van Van Guilik en veel liefde.
2017: Hetzelfde als vorig jaar. Met het hele gezin bij ons thuis. Het was een heel fijne middag/avond. Rond een uur of vier zat (bijna) iedereen die me lief is gezellig op de bank een gebakje te eten. Alex met zijn Joyce, Tim met zijn Simone, mijn moeder, mijn Wim en ik. Daarna hebben we genoten van een lekker buffet van Van Guilik en hebben fijne gesprekken gehad. Iedereen was zo lief en zo behulpzaam. Met z’n allen alles weer opgeruimd, dat ging echt als een speer, en toen lekker aan de koffie en chocolademelk. Zo fijn rijk gevoel ❤️

21. Werd ik verliefd dit jaar?
2016: M’n grootste liefde heb ik al 🙂
2017: Verliefd niet maar ik sloot wel een aantal mensen heel diep in mijn hart.

22. Wat was mijn favoriete tv programma?
2016: TV kijk ik nauwelijks.
2017: De tv is heel weinig aan bij ons in huis. Een echt tv programma heb ik dan ook niet echt gevolgd. Over Mijn Lijk probeerde ik te volgen maar meestal heb ik wel wat anders te doen dus kijk ik het later online terug.

23. Heb je een hekel aan iemand aan wie je in vorige jaren geen hekel had?
2016: Ik heb niet gauw een hekel aan iemand maar soms maak ik een uitzondering 😉
2017: Een hekel is een groot woord.

24. Wat was het beste boek wat je hebt gelezen?
2016: Ik heb geen boek gelezen.
2017: Nope, ook dit jaar geen boeken gelezen.

25. Heb je een nieuwe musical ontdekt?
2016: Nee
2017: We willen graag naar Get On Your Feet! van Gloria Estefan maar nog geen kaartjes gekocht. Wel hebben we kaarten voor het concert van The Killers in het Ziggo Dome op 28 februari ❤️

26. Wat kreeg je voor Kerst?
2016: Liefde en warmte!
2017: Wij hebben Sinterklaas gevierd met cadeautjes. Met kerst kreeg ik wel twee prachtige kerststukken van m’n moeder en twee prachtige stukken van Joyce voor op het graf van papa en Wim z’n ouders.

27. Wat was je favoriete film van dit jaar?
2016: Callgirl was een mooie film.
2017: Familieweekend, Onze Jongens en Feuten Het Feestje.

28. Wat deed je op je verjaardag en hoe oud werd je?
2016: Volgens mij niet veel bijzonders. Een hapje en een drankje met het gezin thuis.
2017: In 2017 bereikte ik de magische leeftijd van 30. Nouja magisch… Ik heb er een stukje over geschreven.

29. Wat zou je jaar nog mooier hebben gemaakt?
2016: Zou zo niks kunnen bedenken.
2017: Mijn jaar zou nog mooier zijn geweest met nòg meer liefde in de wereld.

30. Hoe zou jij je kledingstijl beschrijven van 2016/2017?
2016: Mijn eigen stijl.
2017: Nog steeds, mijn eigen stijl. Een combinatie: business casual, netjes en soms lekker relaxed.

31. Wat hield je met beide benen op de grond?
2016: Dat je altijd moet blijven vechten. Voor jezelf, voor je huwelijk, voor de liefde.
2017: Het feit dat het leven zomaar over kan zijn. Voor veel mensen is liefde en geluk geen norm.

32. Welke celeb bewonderde je?
2016: Geen idee 🙂
2017: Heb niet specifiek iemand in m’n gedachten. Maar we stuitten op de serie Ilse’s Veranda. Daar kwam Guus Meeuwis ook in een aflevering voorbij. Erg mooi om hem te horen praten over de afgelopen tijd in z’n leven. Ook Maria Mena, James Blunt en Ed Sheeran heb ik wel bewondering voor gehad dit jaar. Niet specifiek met een reden maar heb veel muziek van ze gedraaid.

33. Welk politiek punt irriteerde je het meeste?
2016: Heb een hekel aan politiek gezwets in het algemeen.
2017: Het zwarte pieten geneuzel. Kap daar nou eens mee mensen!

34. Wie miste je dit jaar?
2016: In december 2016 is het alweer bijna twee jaar geleden dat papa is overleden. Hem blijf ik altijd missen.
2017: Uiteraard de naasten die gestorven zijn. Wim z’n vader heb ik niet gekend maar had ik graag willen leren kennen. Wim zijn moeder en mijn vader zijn de personen die ik het meest mis omdat ze me heel dierbaar waren. En deze kerst heb ik mijn beste vriend enorm gemist. We hebben sinds een aantal maanden geen contact meer. Maar we komen elkaar weer tegen, als de tijd er rijp voor is. Dat weet ik zeker. Alles op z’n tijd.

35. Wie was de leukste persoon die je dit jaar leerde kennen?
2016: In 2016 waren dat Linsey en Laurens en bovenal Michiel van ‘t Erve. In een korte tijd een enorm hechte vriendschap met hem opgebouwd die wat mij betreft nooit meer over gaat.
2017: Tim zn nieuwe metgezel en lieve vriendin Simone, C&DJ en M&A.

36. Vertel een waardevolle les die je hebt geleerd.
2016: Blijf op jezelf vertrouwen!
2017: I am not interesting anymore? I don’t fit in your perfect picture anymore? Please, feel free to delete or unfollow me. I’m doing it my own way. It’s my life. So go ahead, judge me for whatever you want. I don’t need you to be happy.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!