2015 – Het meest ellendige jaar tot nu toe

door | 30 december 2015 | ✘ Standaard | 0 Reacties |

Vaak denk je: “Het kan haast niet slechter dan dit!” Maar dan kom je erachter dat het wel kan. Het kan nog slechter dan je dacht. 2011 was al een heftig jaar, 2014 was ook een heftig jaar. Ik word verdrietig als ik denk aan bepaalde momenten uit die jaren. Maar dat het nog verdrietiger en pijnlijker kan had ik niet bij stil gestaan. 2015… Wat heb je me een verdriet en pijn gedaan! Waarom moest het zo lopen? Ik ben blij dat ik weer een jaar van mijn leven erbij heb gekregen maar ik ben blij dat 2016 voor de deur staat. Ik weet niet wat ik er van moet verwachten. Heb gemengde gevoelens. Zal de pijn van het gemis anders worden? Misschien minder heftig worden? Zullen er mooie dingen gaan gebeuren? Ach, vast wel. Maar ik ben tegelijkertijd ook bang voor 2016. Hoe zal ik me voelen? Wordt ik weer -een beetje- de oude Elkana van die ik vóór 2015 was? Vóór alle verdriet, frustratie en pijn? We zullen het zien. Het is een lange weg, dat weet ik wel. 2015, toch bedankt voor ook de mooie momenten. Want die waren er best af en toe.

1. Wat deed ik in 2015 wat ik nog nooit had gedaan?
Het eerste wat in me op komt is een begrafenis regelen; de begrafenis van mijn eigen vader.
Door het overlijden heb ik voor het eerst met een overvolle Volvo gereden met een overvolle aanhanger erachter.
We zijn voor het eerst naar een concert in de Ziggo Dome geweest: Neil Diamond!
Ik ben voor het eerst naar een reünie van mijn middelbare school geweest.
Samen met Wim heb ik voor het eerst in een helikopter gezeten; een onvergetelijke vlucht over de Grand Canyon!
Ook hebben Wim en ik samen voor het eerst in ons leven een aannemer aangenomen om onze droomgarage te bouwen.
Voor het eerst heb ik in mijn eentje in Dafne gereden. Ze moest voor de taxatie in Deventer en daar ben ik in m’n eentje heen geweest omdat Wim moest werken.
Op mijn verjaardag heeft mama mij meegenomen om te eten bij de Panda. Daar heb ik voor het eerst a-la-carte besteld. Als Wim en ik uiteten gaan we altijd voor buffetvorm. Maar deze keer met mama hebben we a-la-carte gegeten en het was heerlijk.
Samen met mama op pad geweest met Kyara. Gezellig Hattem in en daarna naar de kinderboerderij. Supergezellig!
Er waren veel ‘eerste keren’ zonder papa. Daar zullen er spijtig genoeg vast nog veel van volgen…

2. Hield ik mij in 2015 aan mijn voornemens en maakte ik nieuwe voor volgend jaar?
Volgens mij had ik geen concrete goede voornemens. Tja, de standaard dingen komen altijd wel voorbij. Afvallen, meer tijd voor onszelf, beter voor jezelf zorgen enzo.

3. Heeft iemand in je vriendenkring/familie een baby gekregen?
Jazeker! 15 januari zijn Ramona en Maarten ouders geworden van Annabel, 25 augustus zijn Naomi en Lars ouders geworden van Steffano en Tim en India zijn 23 september ouders geworden van hun tweede dochter en onze tweede kleindochter Fabiën.

4. Is iemand in je vriendenkring/familie overleden?
Mijn vader is op 26 maart overleden.

5. Welke landen bezocht ik?
Amerika! Wat anders 😉

6. Wat zou je in 2016 willen hebben wat je in 2015 niet had?
Heel cliché, maar ik zou willen dat mijn vader nog bij ons zou kunnen zijn.

7. Welke datum blijft je bij van dit jaar door een leuke herinnering? Welke?
21 maart: De reüni van CC de Noordgouw en de verjaardag van Kyara.
10 mei: Moederdag
2 juni: Helikoptervlucht over de Grand Canyon.
27 juni: Neil Diamond Ziggo Dome
4 en 5 juli: Dafje Texel
7 juli: Dafne is thuisgekomen!
6 september: Daf Club Nederland OpenluchtMuseum
23 september: De geboorte van Fabiën.
31 oktober: Dagje op pad met mama en Kyara en verjaardag Alex
29 november: Angelo Kelly & Sinterklaas

8. Je grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?
Het is geen persoonlijk doel maar dat de bouw van de garage in november is gestart is toch wel een groot doel dat we hadden voor dit jaar.

9. In wat faalde je?
Ik faalde in naar mezelf luisteren. Alweer. We hebben een heel heftige tijd achter de rug. Doordat ik niet naar mezelf luisterde ben ik mezelf weer voorbij gelopen. Daardoor kreeg ik weer ‘oude’ klachten en moest ik weer een aantal stappen terug doen. Dat blijft een punt om aan te werken.

10. Was ik dit jaar veel ziek of had ik veel letsel opgelopen?
Kan me zo niets herinneren. Ohja, toch wel! Toen ik een mooi kaartje voor Noëlle en Johan aan het maken was sneed ik mezelf met een scherp mesje dwars door m’n nagel en vinger. BAM, bijna dag vingertopje…

11. Wat was het beste wat je hebt gekocht?
Onze Dafne! En m’n toffe AllStars en Vans in Amerika. Ohja, en m’n Samsung Galaxy Note Edge 

12. Wie zijn gedrag heeft je mateloos geïrriteerd?
Ik kan er zo een aantal opnoemen maar die zijn mijn kostbare tijd niet waard.

13. Wie zijn gedrag heeft je verbaasd?
Wim: dat hij zomaar uit het niets met een prachtige bos bloemen aan kwam.
Alex: voor alles wat hij (inmiddels samen met Joyce) voor mij (ons) doet. En hoezeer hij veranderd is.

14. Waar heb ik het meeste geld aan uitgegeven?
Dafne! Maar die is ons elke cent waard. En onze garage.

15. Waar was je heel, heel, heel erg enthousiast over?
Dat Dafne weer bij ons op de oprit stond, dat aannemer Jan Mulder begon met het bouwen van onze droomgarage, de helikoptervlucht over de Grand Canyon, het mooie kerststuk van Joyce en Alex, een lief moederdagontbijt, de geboorte van Fabiën; tweede dochter van Tim en India.

16. Welk liedje doet je denken aan het jaar 2015?
Dat is de moeilijkste vraag voor een muziek-freak! Nu moet ik héél goed nadenken… Ik kom NOOIT met één liedje hè…
Aronchupa – I’m an albatraoz
Maria Mena – Fuck You
Meghan Trainor & Charlie Puth – Marvin Gaye
Brandon Flowers – Can’t Deny My Love
Brandon Flowers – I Can Change
Dotan – Let the river in
Ellie Goulding – Love me like you do
Ellie Goulding – Burn
Andy Grammer – Honey, I’m good
Fall Out Boy – Centuries
Kelly Clarkson – Heartbeat song
The band Perry – If I die young
Adiemus – Adiemus (Enya)
Anouk – Dominique
Fabiënne Bergmans – Hou me vast
Nielson – Laat je gaan
First Aid Kit – My silver lining
Gerald Troost – Papa (ben je trots op mij)
Matthijn Buwalda – Schreeuwen naar de hemel
Matthijn Buwalda – Staak de strijd
Alex Boye – I Will Rise
Delirious – Majesty (Here I am)

17. Vergeleken met vorig jaar ben je nu:
a) Blijer of verdrietiger ?
b) Dunner of dikker ?
c) Rijker of armer?

18. Wat zou je willen dat je meer had gedaan?
Net als vorige jaren; beter naar mezelf luisteren en beter voor mezelf zorgen.

19. Wat zou je willen dat je minder had gedaan?
Minder verdriet en pijn hebben. Maar dat heb ik helaas niet in de hand gehad.

20. Hoe vierde je Kerstmis?
Eerste kerstdag hebben Wim en ik lekker samen uitgeslapen. We hebben Johan, Noëlle en Daimy op visite gehad en om 16:00 uur kwamen mijn moeder, Alex en Joyce. We hebben genoten van een heerlijk bourgondisch buffet en van de goede gesprekken. Daarna hebben we de show van Helene Fischer gekeken. Een bijzonder fijne dag! Tweede kerstdag hebben we lekker niks gedaan. Pyamadag 🙂 Tussendoor moest Wim nog even een ritje doen voor het werk en daarna weer genoten van niks doen in de pyama.

21. Werd ik verliefd dit jaar?
Verliefd kun je het denk ik niet noemen maar ik ben gek geworden op Fabiën en Joyce.

22. Wat was mijn favoriete tv programma?
Down voor Dummies

23. Heb je een hekel aan iemand aan wie je in vorige jaren geen hekel had?
Ja, zeker weten.

24. Wat was het beste boek wat je hebt gelezen?
Grey – Fifty Shades of Grey as told by Christian

25. Heb je een nieuwe musical ontdekt?
Nee

26. Wat kreeg je voor Kerst?
Liefde <3

27. Wat was je favoriete film van dit jaar?
Heb er dit jaar jammer genoeg niet zoveel gezien.
Kankerleijers, Fifty Shades Of Grey, Music from the heart, Big Hero 6, Still Alice, Love, Rosie, Project Almanac, Ted 2, Jersey Boys en Soof. Favoriet was Fifty Shades Of Grey.

28. Wat deed je op je verjaardag en hoe oud werd je?
Op 9 oktober werd ik 28 jaar. Wim en ik moesten gewoon werken. Wim had avonddienst en daarom verraste mama mij met een etentje bij restaurant de Panda. Erg gezellig en lekker gegeten!

29. Wat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?
Als mijn vader en moeder allebei gelukkig waren geweest en dat ik mijn vader nog zou kunnen zien. Tot hem door zou hebben kunnen dringen, zodat het allemaal niet zo tragisch zou zijn afgelopen.

30. Hoe zou jij je kledingstijl beschrijven van 2015?
Casual

31. Wat hield je met beide benen op de grond?
De dood van papa. Het doet nog elke dag verschrikkelijk pijn hoe het allemaal is gelopen.

32. Welke celeb bewonderde je?
Dakota Johnson en Jamie Dornan; super zoals ze de rol van Anna en Christian vertolken in Fifty Shades Of Grey. En Angelo Kelly; supergaaf hoe hij met zijn gezin weer een prachtig concert heeft neergezet.

33. Welk politiek punt irriteerde je het meeste?
Uhm… Welk punt niet?

34. Wie miste je dit jaar?
Mijn papa.

35. Wie was de leukste persoon die je dit jaar leerde kennen?
Joyce en Dorinda

36. Vertel een waardevolle les die je hebt geleerd.
Life is a bitch. Het leven is oneerlijk!
Mijn persoonlijke quote van 2015: “Life is a battle you can’t win without your greatest love beside you.”


Ook dit jaar weer een overzicht van gebeurtenissen door het jaar heen.
Het jaar dat grotendeels in het teken stond van het overlijden van papa. Gelukkig ook enkele mooie momenten meegemaakt, alleen de dood van papa overschaduwt alles…

Januari 2015
Donderdag 1 januari: Poehpoeh… Na een tijdje stil te hebben gelegen gisteren weer verder gegaan met het uitwerken van de Route66. Wat een werk en wat een moeilijke punten hier en daar. EZ66 Guide to Route 66 uitwerken is een boel werk maar zonder het eerst allemaal te hebben gezien zou ik ‘m niet kunnen rijden denk ik… Maar Illinois is klaar! Op naar Missouri! smile-emoticon
Vrijdag 2 januari: Kyara blijft logeren
Zondag 4 januari: film Kankerlijers gekeken
Dinsdag 6 januari: En dan wordt je wakker en hoop je dat alles wat gisteren gebeurd is niet waar is. Gewoon een boze droom is. Maar het is de verschrikkelijke realiteit…
Brand in vakantiehuisje in Stegeren, omstander moet worden gereanimeerd – Er heeft brand gewoed in een chalet op Residence Belmonde aan de Coevorderweg in het Stegeren. Een omstander moest worden gereanimeerd.
Woensdag 14 januari: Gezellig op visite bij Dirk en Marian en daar ook lekker blijven eten.
Donderdag 15 januari: Annabel Slot, dochter van vriendinnetje Ramona Slot en haar man Maarten is vandaag geboren!
Dinsdag 20 januari: Papa geholpen met inventariseren van de inboedel voor de verzekering naar aanleiding van de brand. Volgens mij de laatste keer dat ik hem in levende lijve heb gezien…
Vrijdag 23 januari: Lindsay kwam gezellig op visite.
Zaterdag 24 januari: Lieve kleine meid te logeren! Poppie is nog niet beter en is zo zielig als ze moet hoesten. Zo aandoenlijk… Zou het zo van haar overnemen. Maar verder zit ze wel aardig lekker in haar schilletje volgens mij. Ze is lekker aan het spelen en tussendoor valt ze lekker in slaap. Hopelijk vannacht ook een goede nachtrust voor ons drietjes. #‎GenietenMetEenGroteG‬
Dinsdag 27 januari: Een hapje gegeten met Anna en Christa in Apeldoorn. Erg gezellig!
Zaterdag 31 januari: Verjaardag van Sanne gevierd in Friesland.

Februari 2015
Zondag 1 februari: Een heel ander weekend dan gedacht! Gisteren druk geweest en ‘s avonds de verjaardag van Sanne Effern in Friesland. Was erg gezellig. Vandaag zou een rustige pyamadag worden volgens de planning. Maar rond 16:30 hadden we het hele huis vol zitten. Alex Oosterveen, Sanne en Jacob van Dellen kwamen de aanhanger terugbrengen die we gisteren hadden laten staan en deden direct gezellig een bakkie. Toen kwamen Tim Oosterveen en India Rikels samen met de kleine meid ook nog en was het hele gezin compleet. Daarna nog een hele tijd geknuffeld met de kleine Kyara, wat heerlijk! Wat zijn we trots op dat poppie. Wat gaaf dat ze al zo gegroeid is en dat ze ook echt met je communiceren kan en je begrijpt. En dat ze zoveel gaat staan en schattig zwaaien als het vraagt. Heerlijk om te zien. Supertrots! Het was een heel ander weekend dan gepland maar heerlijk!
Donderdag 4 februari: Yes! Een lang gekoesterde wens komt uit. We gaan samen naar Neil Diamond in de Ziggo Dome!
Maandag 8 februari: Een voordeel van het Norovirus te pakken hebben gehad: een kleinere maag! Het lijkt wel of m’n maag gekrompen is sinds afgelopen week
Woensdag 11 februari: Fifty Shades of Grey in premiere
Zondag 15 februari: In Zwolle naar de film Fifty Shades of Grey geweest samen met Marian en Ruud.
Zondag 22 februari: Vandaag onverwachts onze nieuwe aanwinst opgehaald. Soms gaan dingen niet zoals je wilt en daardoor kwam dit “bommetje” op ons pad. Ik zal m’n rode vriendje erg missen maar deze zwarte mag beslist gezien worden! Hopelijk nog vele jaren plezier van ons zwarte gifkikkertje. Bedankt voor je inzet Alex Oosterveen!
Zaterdag 28 februari: Mijn eerste algemene ledenvergadering van Daf Club Nederland in Woudschoten. Sinds vandaag officieel benoemd tot lid (ontwerper) van de redactie van het clubblad Variomatic van DAF Club Nederland. Een erg leuke nieuwe uitdaging erbij!

Maart 2015
Zondag 8 maart: Vandaag was de eerste dag dat we Dafne weer uit haar winterslaap konden halen. En wat hebben we er van genoten! Nadat Wim vier dagen geleden een oproep plaatste op de Facebook pagina van Daf Variomatic en DAF Club Nederland kwamen er veel reacties binnen. Wij konden helaas niet bij de Elfstedentocht-rit zijn gisteren dus daarom maar een eigen ritje organiseren. Uiteindelijk meldden zich 7 zusjes van Dafne en spraken we af bij het Transferium in Nunspeet. Van daaruit hebben we een leuke rit gemaakt over de Veluwe met een tussenstop bij Rozeboom’s ijswagen. Al met al een gezellige middag!
Zaterdag 14 maart: Dagje met mama shoppen.
Zondag 15 maart: Al weer zoveel dingen geregeld voor onze komende Amerika reis. Heerlijk om mee bezig te zijn. Je hebt weer fantastische hotels geboekt Wim. smile-emoticon Zoveel zin om het met jou weer voor de derde keer te gaan beleven.
Vrijdag 20 maart: Gisteren precies 4 jaar geleden dat we de Swift hebben gekregen. Net de 4 jaar niet vol kunnen maken. Erg spijtig dat we haar niet meer hebben. En ondanks dat ik een heel fijn en stoer bakkie weer in de plaats heb nu, mis ik haar nog vaak! #‎afscheidiskut‬
Zaterdag 21 maart: reünie CC de Noordgouw
Zondag 22 maart: Wat ontzettend stom dat een weekend maar twee dagen heeft! Maar wat heb ik een bijzonder weekend gehad!
Zaterdag begonnen met het uitzoeken van een nieuwe bril samen met Wim. ‘s Middags de reünie van de Noordgouw in Hattem gehad. Ontzettend leuk om nog eens voor de laatste keer door de school te lopen waar ik twee jaar heb vertoeft. Bijzonder om te zien dat er eigenlijk niet zoveel veranderd is en om dezelfde geur te ruiken van toen. Ook leuk om te zien en te horen wat er van de oud-leerlingen is geworden. Jammer genoeg bijna niemand van mijn oude klas gezien maar wel veel van de andere klas. Ook met trots kunnen vertellen dat ik sinds -precies- een jaar de trotse oma ben van een prachtige en slimme kleindochter. Vandaag dan de verjaardag van onze grote trots Kyara! Wat ontzettend leuk om zo’n big happy family te zijn met z’n allen. Wat heb ik genoten van dat prachtige kleine meisje. En volgens mij heeft ze zelf ook heel erg genoten van alle aandacht en de mooie cadeaus. Wie had dat gedacht, een jaar geleden, dat het zo bijzonder zou zijn om met z’n allen de verjaardag van Kyara te mogen vieren. Bedankt allemaal, voor alle liefde die jullie voor dit mooie meisje hebben! #‎supertrotseoma‬
Donderdag 26 maart: Papa overleden – Dit lintje heb ik als profielfoto ter nagedachtenis aan mijn vader. Afgelopen donderdag 26 maart 2015 is hij plotseling overleden in zijn appartement in Duitsland.
Vrijdag 27 maart: Voor het eerst in papa’s appartement geweest. Wat heftig, en wat verdrietig! Ook de proefdruk van de rouwkaart is nu klaar.
Zaterdag 28 maart: Op pad geweest met mama voor een mooie blouse en stropdas voor papa.
Zondag 29 maart: Samen met Wim naar Duitsland geweest. Spulletjes van papa uitzoeken en de badkamer schoonmaken.
Maandag 30 maart: Samen met Tim de camper weggebracht naar de stalling in Wapenveld.
31 maart: Afgelopen donderdag 26 maart 2015 hebben we het verschrikkelijke nieuws te horen gekregen dat onze vader en schoonvader Dirk Eilander is overleden. Hierbij willen wij degenen die zich geroepen voelen uitnodigen om hem te herdenken in de herdenkingsdienst op donderdag 2 april 2015.

April 2015
Woensdag 1 april: Samen met mama een jurk voor de begrafenis gekocht.
Donderdag 2 april: Papa begraven in Wapenveld. Wat een ontzettend pijnlijke dag. Het was -als je kunt spreken van mooi in deze context- een mooie herdenkingsdienst. Ik ben blij dat het zo is gelopen als ik in m’n hoofd had. Rust zacht papa…
Zaterdag 4 april: Donderdag 2 april hebben wij onze vader, schoonvader en maatje naar zijn laatste rustplaats gebracht. Het was een prachtige herdenkingsdienst die helemaal is geworden zoals wij het in gedachten hadden. We hebben terug gekeken op zijn leven en zijn enorm blij dat we hem op deze mooie manier hebben kunnen wegbrengen. De Facebook pagina van papa zullen we daarom vanaf nu in de herdenkingsstatus zetten. We hopen dat mensen hem hier zullen herdenken als de bijzondere man die hij was. Ook willen we hierbij iedereen van harte bedanken die ons heeft gesteund in deze moeilijke tijd en de moeilijke tijd die nog komen gaat. Deze zijn voor jou papa! Bij het uitrijden van papa na de herdenkingsdienst werd dit nummer (Alex Boye – I Will Rise (Emi Yo Leke) ft. LDC) gedraaid omdat dit een favoriet nummer van papa was. Majesty(Here I am) – Delirious; dit nummer werd gedraaid tijdens het binnenrijden van papa voor de herdenkingsdienst.
Zondag 12 april: Lieve papa Dirk Eilander,
Vandaag is jouw geboortedag. Je zou vandaag 66 jaar geworden zijn. Zouden we dan voor het eerst je appartementje in Neuenhaus gezien hebben? Zouden we dan weer knuffelend en lachend je verjaardag gevierd hebben? Ik geloof er in. We hebben je appartementje gezien. Het was kaal en stil zonder jou. Wat had je het mooi voor elkaar pap. Het was zo gezellig ingericht. Helemaal zoals jij was. Zelfs de paastakken in de woonkamer en de keuken waren al volgehangen met eitjes. Wat kon ik die dagen dat ik in je appartementje was goed zien dat je bezig was met alles gezellig maken. Fijn om te zien dat je dat nooit verloren bent lieve papa. Vandaag vieren we je verjaardag niet. We gaan straks nog even langs de plek waar je je laatste rust hebt gekregen. Voor nu is het alleen nog maar een verdrietige lap grond met een boel zand. Meer niet. Maar dat gaan we veranderen pap. Je zult een mooie gedenkplaats krijgen, dat beloof ik!
Woensdag 15 april: Naar het UMCG geweest voor MRI.
Zondag 19 april: Foto’s gemaakt van de Alfa GTV.
Woensdag 22 april: Papa’s trots -de Alfa GTV- verkocht.
Vrijdag 24 april: Voor alle haters – Voor alle mensen die ons niet respecteren, Voor alle mensen die niet respecteren hoe wij met dingen omgaan, Voor alle mensen die elkaar niet respecteren, Voor alle onbegrip dat speelt, Voor alle bullsh*t – Voor alle haters dit nummer: Maria Mena – Fuck You
Zaterdag 25 april: Brief aan onze sponsordochter Concepción verstuurd 🙂
Zaterdag 25 april: Helicoptervlucht voor over de Grand Canyon in Amerika geboekt!
Zondag 26 april: Afspraak in Duitsland en uiteten met de kids en mama in Deventer. Was ontzettend gezellig.
Maandag 27 april: Met Tim, India en Kyara naar de kermis en vuurwerk geweest op ’t dorp.

Mei 2015
Zondag 3 mei: Triest dat je in moeilijke tijden erachter komt wie er voor je zijn. Diegene van wie je het verwacht laten je juist keihard stikken of trappen je zelfs na. Maar van diegene waarvan je het niet verwacht krijg je steun en liefde. #‎wickedworld‬
Maandag 4 mei: Antigrippine… check – Kop warm water met uitgeperste citroen… check – Echinacea druppels… check – Fisherman’s Friend… check – Dampo… check – Neusspray… check – Zakdoek en een reserve zakdoek… check – En dat alles keer twee. Hoera aan het samen griep hebben! ‪#‎zucht‬# Moet met gemak een koffer meeslepen voor alle zooi…
Vrijdag 8 mei: Tijd voor een nieuwe coupe! Naar de kapper.
Zondag 10 mei: Wat een fijne en bijzondere dag, nu al! Eerst de foto van Tim, India en Kyara die Moederdag vieren. Wat mooi om te zien dat ze zo gelukkig zijn samen. En dan te bedenken dat er nog zo’n schatje bij komt in oktober… Daarna werd ik enorm verrast door Alex en Sanne met een Moederdag-ontbijt! Dat was echt heel erg lekker, leuk en ontzettend lief!
Wat ben ik trots op ‘de kinders’ en wat voel ik me geliefd! #GeenBloedbandMaarWelVanMij! Bedankt Wim, dat je ook hen in mijn leven hebt gebracht! Zometeen nog een stukje rijden met Dafne en vanavond naar mijn moeder om Moederdag te vieren.
Woensdag 13 mei: Naar de notaris om ons testament te tekenen en daarna door naar Schiphol voor een overnachting inVan der Valk Schiphol.
Donderdag 14 mei t/m vrijdag 5 juni: Amerika

Juni 2015
Dinsdag 9 juni: We hebben eindelijk de grond in Stegeren verkocht! Daarna zijn we op pad geweest om meubels te kopen voor onze nieuwe garage.
Zondag 14 juni: Kyara op visite en uiteten bij Stern met Tim, India en Kyara.
Maandag 15 juni: Pap, soms mis ik je zo. Zomaar, zonder reden. Gewoon, als ik niks doe. Soms, als ik je foto zie. Ik mis je.
Zondag 21 juni: Tim, India, Kyara en Alex op visite op vaderdag. Voor heel veel mensen is het een mooie dag; vaderdag. Mensen die gelukkig nog vaderdag kunnen vieren met hun vader. Ik wens ze fantastische momenten. Maar voor mij is het nooit meer vaderdag. Lieve papa, ik mis je zo!
Maandag 22 juni: En dat is toetsenbord nummer 4! Op vrijdag 13 maart 2015 had Wim net een nieuwe gekregen omdat er voor de derde (!) keer koffie overheen is gegaan. Deze keer was het tomatensoep… Weer 100 euro naar de gallemiezen. Pfhuu…. Nu toch maar eens serieus op zoek naar een draadloos waterbestendig toetsenbord met verlichting. Meneer kan niet meer zo goed zonder… Iemand tips?
Vrijdag 26 juni: De hele avond voor onze dvd-kast gezeten om dvd’s inventariseren. Wat een werk! Sowieso 383 dvd’s in m’n handen gehad. En dan heb ik ook nog een hele stapel zonder hoesjes… Pfff…. Alle muziek-dvd’s moeten blijven, de rest wordt uitgezocht. Ruimte in de kast!
Zaterdag 27 – zondag 28 juni: Nachtje Van der Valk Breukelen.
Zaterdag 27 juni: Onwijs mooi concert van Neil Diamond in de Ziggo Dome.

Juli 2015
Donderdag 2 juli: Gesprek bij Derk van der Molen over Dafne. Vandaag 33 graden op kantoor: Wie heeft er tips? Naar huis gaan is geen optie ? — oververhit.
Zaterdag 4 – zondag 5 juli: Dafje Texel; een ontzettend gezellig weekend met allemaal Daffers!
Zondag 5 juli: Nog twee dagen en dan komt ons meissie na 10 jaar weer thuis…
Maandag 6 juli: Op de radio geweest. Ik had op 3FM.nl een item voor Plagiplaat ingediend en mocht dit vertellen op de radio. Vandaag hebben mama en ik ook de grafsteen voor papa uitgezocht. En Dafne is vandaag 40 jaar.
Woensdag 7 juli: Vandaag is Dafne thuisgekomen. Zo’n 10 jaar geleden moest ik haar noodgedwongen de deur uit doen omdat ik door een scheiding niet meer voor haar kon zorgen. En als je dat wilt dat ze goed terecht komt blijft er geen andere keus dan haar ter adoptie aan te bieden. Om zo te zorgen dat ze met dezelfde liefde omringd wordt die ik haar gaf. Derk van der Molen uit IJsselmuiden kon haar die liefde geven…. Zonder Dafne, maar met een nieuwe relatie, die intussen ook met het virus besmet raakte, werd vaak teruggedacht aan onze schitterende Dafne. Toen we bijna 9 jaar geleden trouwden hebben we overwogen om Derk te vragen of Dafne daar ook bij mocht zijn. Uiteindelijk hebben we het niet gevraagd omdat het voor ons gevoel teveel pijn zou doen. Met het risico dat we haar niet zouden willen terugbrengen! Intussen kende iedereen om ons heen ons ‘verdriet’. Zo gebeurde het dat op Marktplaats aan kijken was naar een Daf 66 Marathon Coupé 1300 en mijn schoonvader dat zag. Maar 2000 euro was voor ons op dat moment niet haalbaar. Een paar uur later bleek er 2000 euro op onze rekening te zijn bijgeschreven met als betalingskenmerk: ‘voor nieuwe Dafne’. Op 6 juni 2009 hebben we van dat geld onze oranje 66 Marathon 1300 gekocht. Een heerlijke auto waar we nog steeds heel trots op zijn! Maar daarmee was het gevoel van afscheid van onze ‘oude’ Dafne niet weg! Nu tien jaar later, zochten we haar in het kader van de bezoekregeling die wij destijds maakten weer eens op. We raakten in gesprek met Derk en ontdekten al snel dat hij wel openstond voor een terugkeer van Dafne naar Heerde. En donderdag 2 juli was de dag dat we er opnieuw met hem over spraken. Met een fantastisch gevoel hebben we Derk een hand gegeven toen we overeenkwamen dat Dafne terugging naar onze garage. Ondanks de zware onweersbuien die avond, scheen voor ons de zon zoals ie het nog niet eerder had gedaan! En nu is Dafne thuisgekomen. Om hier nooit meer weg te gaan! Een unieke Daf 66 Marathon 1100 grotendeels zoals ze in 1973 van de band rolde. Welkom thuis! En Derk; we begrijpen dat je dit met pijn in het hart hebt gedaan! We houden de bezoekregeling in stand! Ontzettend bedankt dat je haar wilde overdragen!
Donderdag 8 juli: Aandacht gevraagd voor de schoolpakketten-actie van Danny en Rianne Kommer in Roemenië.
Dinsdag 14 juli: Ik wil geen kinderen!
Woensdag 15 juli: Have you ever missed someone so much that even the thought of them made you burst into tears? I do… Miss you so much papa!
Vrijdag 17 juli: Gezellig hapje gegeten met Anna.
Zondag 19 juli: Heerlijk getoerd met Dafne.
Vrijdag 24 juli: Mijn eerste restauratiewerkzaamheden aan Dafne: de hoedenplank opnieuw bekleden.
Zondag 26 juli: Rondje geDafferd
Donderdag 30 juli: I don’t think people understand how stressful it is to explain what’s going on in your head when you don’t even understand it yourself.
Vrijdag 31 juli: Een eerste uitgebreide en geslaagde proefrit met onze ‘nieuwe’ aanwinst. Nu nog even wachten op de bestelde onderdelen en dan kan het project worden afgerond.
Vrijdag 31 juli: Naam gevraagd voor onze oranje/rode Dafje: Eigenlijk heeft ze nog nooit een echte naam gekregen. Het mooist is natuurlijk een echt Hollandse naam maar we staan er helemaal blanco in. Onder de inzenders verloten we een geheel onverzorgde voetreis naar Rotterdam. Dus bij deze: wie weet er een mooie naam voor deze mooie dame?

Augustus 2015
Zondag 2 augustus: Tour de Daf… Heerlijk getoerd met de Dafjes.
Zaterdag 8 augustus: Yes! Eindelijk! Een mooi eerbetoon aan papa Dirk Eilander. – Eindelijk een naam voor beide auto’s.
Maandag 10 augustus: Mijn eerste vergadering van de DCN.
Vrijdag 14 augustus: Wauw, twee jaar geleden alweer. Toen schreef Ome Alex het volgende. “Oh Yeah Wat een nieuws. Ik ga officeel oom worden. Lange leve Tim Oosterveen en natuurlijk India Rikels. Nu gaan we zien hoe Wim Oosterveen en Elkana Oosterveen hun familiare taak gaan vervullen. Echt supergaaf broertje. Go for it. Hopen dat de baby net zo vervelend wordt al zijn vader. Feestjuh!” En nu, twee jaar later wachten we op de tweede ukkepuk die zich over niet al te lange tijd aan zal dienen!
Dinsdag 17 augustus: Hulp gevraagd! Binnenkort gaan we beginnen met de nieuwbouw van onze garage. Daarom zijn we op zoek naar tijdelijk onderdak voor onze twee geliefde klassiekers. Het gaat om twee prachtig Dafjes die een aantal maand onderdak moeten hebben. Graag in de buurt en voor een redelijke prijs! Ben jij iemand of weet jij iemand die ons kan helpen? Dan horen we dat graag! Je kunt een privébericht naar mij of naar Wim Oosterveen sturen. Delen = lief!
Donderdag 20 augustus: Verjaardag Johan Kommer gevierd.
Zaterdag 22 augustus: Een gezellige dag naar het Autotron in Rosmalen.
Zondag 23 augustus: Ritje met Dafne en Dirkje gemaakt
Dinsdag 25 augustus: Onze sponsordochter Concepción is jarig.
Zaterdag 29 augustus: Vandaag een ontzettend fijne dag gehad. Gezellig bij vriendin en lotgenoot Ramona en haar man Maarten en dochter Annabel op visite geweest. Heerlijk kunnen praten, lekkere broodjes gegeten en lekker geknuffeld met de kleine mooie Annabel. Dankjewel Ramona, voor de fijne dag!

September 2015
Zaterdag 6 september: Een supergave dag van Daf Club Nederland in het Openlucht Museum in Arnhem waar we met onze Dafne tentoongesteld mochten genieten.
Maandag 8 september: Ik mis je papa… Soms als ik alleen ben, fluister ik eventjes je naam. Zodat de wereld nooit vergeten kan, dat jij ooit hebt bestaan.
Vrijdag 11 september: Mijn Amazon pakket is binnen! Welkom mooie Filofax A5 Domino Black!
Zaterdag 12 september: Bettuelle op bezoek om een cadau te overhandigen namens Danny en Rianne: het Flow boek!
Dinsdag 15 september: Uiteten geweest met mama.
Zaterdag 19 september: Luie stakkers die automobilisten!
Woensdag 23 september: Hoera! Trotse opa en oma geworden van Fabiën Teuntje. De prachtige 2e dochter van India Rikels en Tim Oosterveen.
Vrijdag 25 september: ’s Avonds met mama gegeten en vandaag was het onze trouwdag.
Zaterdag 26 september: Voor het eerst alleen in Dafne gereden. Ze moest worden getaxeerd in Deventer. Winnende concoursstaat! Ontzettend trots!
Zondag 27 september: Hapje eten met Wim bij Cleopatra.
Woensdag 30 september: Onze trouwdag; alweer 9 jaar getrouwd met de liefste!

Oktober 2015
Vrijdag 2 oktober: Ik kan gewoon onmogelijk bij de Action vandaan komen zonder ‪#‎washitape‬… Het scheelt dat ik nog bijna geen washitape heb… ‪#‎oeps‬
Zaterdag 3 – zondag 4 oktober: Een nachtje bij Van der Valk Duiven geslapen en genoten van twee daagjes weg met m’n maatje.
Vrijdag 9 oktober: Kans op scheiding groter als man helpt in huishouden… Ik denk dat wij al een paar jaar het tegendeel bewijzen… Mijn verjaardag! 28 jaar alweer… Lieve Wim: bedankt voor de gave Filofax die ik vorige maand al heb gekregen voor mijn verjaardag. Lieve Wendy: bedankt voor je kaartje die ik vanmiddag in de bus vond. Lieve Facebookloze mama: bedankt voor je lieve kaartje en je mooie bordje! En ook voor het poetsen van het hele huis en het heerlijke en gezellige uiteten van vanavond! En lieve allemaal; heel erg bedankt voor al jullie felicitaties!
Zaterdag 10 oktober: Mijn verjaardag gevierd.
Vrijdag 16 oktober: Vandaag zouden we naar een concert van Steve’n Seagulss. Uiteindelijk niet geweest.
Zaterdag 17 oktober: Dafne naar de tijdelijke stalling gebracht.
Zondag 18 oktober: Mijn hoofd momenteel: Potato, potato, ching chong tomato
Donderdag 22 oktober: Gestart met de sloop van de garage.
Vrijdag 23 oktober: Lieve papa Dirk Eilander,
Deze foto is 28 oktober 2012 gemaakt door mama en jou. Bijna 3 jaar geleden dus alweer. Wat is er in die drie jaar veel veranderd. Mijn hele leven staat op z’n kop! Halverwege 2013 veranderde het leven van ons vieren. Je veranderde. Toen je met pensioen ging vorig jaar april konden we je steeds moeilijker bereiken en tot je doordringen. Er is zo ontzettend veel gebeurd. Zoveel wat zo’n pijn doet, zoveel wat we niet kunnen bevatten en waar we nooit meer klaar kunnen komen. Lieve papa, wat ontzettend verdrietig dat mama en jij december 2014 gingen scheiden. Het was beter voor jullie beiden. Er was niet meer tegen te vechten om tot je door te dringen. Het lukte mama en ons niet meer. Je was overtuigd van je eigen waarheid. Dat deed ons ontzettend veel pijn. Na een heftige periode namen we afstand, we gingen er zelf aan kapot. We hoorden dat je ging verhuizen naar Duitsland. Daar zou je beginnen met je nieuwe leven. Dat was goed, verstandig ook. We hebben alleen nooit bij je appartement kunnen kijken toen je nog leefde. We hadden al ruim een maand geen contact meer op dat moment. Tot de dag dat we hoorden dat je overleden was. In je appartement gevonden door de huisbaas omdat er water vanaf de vierde verdieping naar beneden kwam. Daar ben je gestorven pap. Alleen. In je appartement in Duitsland waar je nog maar net drie weken woonde en je leven weer op wilde gaan pakken. Alleen, naakt en verwond. Lieve papa, als ik naar deze foto kijk doet het me zo onbeschrijflijk veel pijn. Wat hadden mama en jij het goed kunnen hebben. De foto straalt zoveel liefde uit. Jullie hoorden bij elkaar. Jullie waren mijn grote voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde. Samen horen. Eén zijn. Papa, ik mis je. Ontzettend veel. 26 maart 2015 zal altijd die verschrikkelijke dag zijn papa. Ik was je al kwijt voordat je overleden was maar nu ben ik je echt kwijt. Voorgoed. Voor altijd. Nooit meer zal ik je kunnen zien, ruiken, vasthouden. Het doet zo’n pijn. Ik weet soms gewoon niet meer waar ik het zoeken moet. Zit met mezelf in de knoop. Ik mis je zo!
Zaterdag 24 oktober: Gezellig met mama naar Ikea geweest en daarna Wim geholpen met het slopen van de garage.
Woensdag 28 oktober: Tim en Kyara op visite en geholpen met de garage. Ook Kyara heeft goed haar best gedaan 🙂 Dirkje (Dafje) is vandaag jarig. ‘s Avonds een ontzettend gezellige vergadering gehad van de DCN bij Van der Valk Apeldoorn.
Donderdag 29 oktober: Naar de huisarts geweest. Ik heb teveel hooi op m’n vork genomen en teveel meegemaakt de laatste tijd. Hoog tijd om een aantal stappen terug te doen!
Vrijdag 30 oktober: Vanavond zouden we naar een concert van ZAZI; ook daar zijn we niet geweest. Dat werd me allemaal te druk.
Zaterdag 31 oktober: Een heerlijk dagje met mama en Kyara op pad naar Hattem en de kinderboerderij. ’s Avonds een super gezellige verjaardag gehad van Alex.

November 2015
Maandag 9 november: Afspraak in het UMCG op de MDL poli. Alles zag er goed uit en mijn bloeduitslagen waren uitstekend!
Dinsdag 10 november: Getrouwd met een vrachtwagenchauffeur… Is niet altijd leuk!
Zaterdag 14 – zondag 15 november: Een dagje Joure met mama. Genoten van de leuke winkeltjes, lekker eten en aandacht voor elkaar. Daarna een nachtje Haje Hotel Joure. Was fijn om wat samen te doen met mama.
Maandag 16 november: Onze eerste ontmoeting; 13 jaar geleden alweer.
Zaterdag 21 – zondag 22 november: Nachtje bij Van der Valk Eindhoven geslapen in verband met de feestavond van de DCN in het Daf Museum. Een leuke avond!
Dinsdag 24 november: Wim is jarig!
Woensdag 25 november: Verjaardag van mama gevierd.
Zondag 29 november: Om 16:00 naar een supermooi kerstconcert van Angelo Kelly en family in Hardenberg geweest met Alex en Joyce. Daarna gezellig Sinterklaas gevierd bij Tim & India met Tim, India, Kyara, Fabiën, Mama, Alex, Joyce, Naomi, Lars, Steffano en ik. Ontzettend verwend.

December 2015
Zaterdag 5 – dinsdag 8 december: We zouden naar London! Uiteindelijk zijn we niet geweest en zijn we een aantal dagen fijn thuis geweest. We wisten van elkaar dat we het niet zouden trekken. Het zou ons teveel worden en dat leek ons een slecht idee. Sommigen vinden het misschien vreemd maar het laat wel zien hoe onze gesteldheid is momenteel.
Dinsdag 8 december: Kerstboom opgezet samen met Wim.
Zondag 13 december: Papa wat missen we jou! I never told you how, how much you mean to me, what in the world I would do. I just never made it through to you, oohhh to you… There goes a day, there goes a week, so many goals I had to reach, the more I did the less I cared, the more I missed the love you’ve shared… If life is a song, somehow it’s sad, I don’t know the words without you Dad, you’ve been on my mind, all the time and im missing you… Home used to be just some walls that i know, but the truth is that home means nothing without you… Ohhhh Ohhh-ohhhh Oh-Ohhh… Truth is… my home means nothing without you…
Dinsdag 15 december: Everyday is a struggle even when I’m at my best. My anxiety is always with me and my panic taps me on my shoulder a few times a day. On my good days I can brush it off. On my bad days I just want to stay in bed.
Vrijdag 18 december: Een ontzettend bewogen jaar. Met veel verdriet, frustratie en gemis. Maar ondanks dat willen wij u/jou heel fijne dagen wensen!
Donderdag 24 december: Vandaag zijn we even in Wapenveld bij het graf van papa Dirk Eilander geweest. Gisteren hebben we een prachtig kerststuk gekregen van Joyce en Alex. Deze had ze speciaal gemaakt zodat we hem op papa’s graf konden zetten. Hij heeft eerst vandaag nog bij ons op tafel gestaan en vanmiddag hebben we hem naar Wapenveld gebracht. Wat staat het ontzettend mooi! Lieve pap, we missen je!

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!