1. Wat deed ik in 2011 wat ik nog nooit had gedaan?
In 2011 heb ik veel dingen gedaan die ik nog nooit heb gedaan. Zo begon het jaar met aardig wat bloedprikken. Natuurlijk heb ik wel eens eerder bloed geprikt voor onderzoek maar dit jaar deed ik het voor het eerst zonder heel erg in paniek te raken. Ook heb ik in 2011 voor het eerst in het ziekenhuis gelegen en er ook geslapen. Ook heb ik al wel eerder in het ziekenhuis gelegen (op mijn 15e toen mijn amandelen eruit gehaald werden) maar er nog nooit in m’n eentje ook geslapen. De primeur mocht ik meemaken in het Universitair Medisch Centrum in Groningen.  Dit omdat ik een leverpunctie moest ondergaan en daardoor ter observatie twee nachtjes moest blijven. Ook heb ik voor het eerst een heel klein lief minimensje vast gehouden. Haar naam is Daimy en ze is de dochter van trotse ouders Johan en Noelle Kommer.


2. Hield ik mij in 2011 aan mijn voornemens en maakte ik nieuwe voor volgend jaar?

Wat waren mijn goede voornemens eigenlijk? Volgens mij had ik geen goede voornemens… Ja, dat ik graag wilde afvallen. En dat is gelukt! Sinds augustus ben ik 10 kilo kwijt!

3. Heeft iemand in je vriendenkring/familie een baby gekregen?
Ja, Johan en Noelle Kommer zijn op 12 december trotse ouders geworden van hun dochtertje Daimy. Ze is met 37 weken geboren maar moeder en dochter maken het goed. Ze groeit snel en is verder goed gezond.

4. Is iemand in je vriendenkring/familie overleden?
Op 21 april is Wim z’n moeder overleden. We zagen dat het steeds slechter met haar ging maar ondanks dat kwam het toch nog best onverwacht. Maar we kunnen wel zeggen dat het goed is nu.

5. Welke landen bezocht ik?
In 2011 bezochten Wim en ik Engeland (Londen), Oostenrijk (Leutasch), Turkije (Kemer) en Texel.

6. Wat zou je in 2012 willen hebben wat je in 2011 niet had?
Ik heb niet zoveel te willen, ben in de basis eigenlijk heel gelukkig. 🙂 Maar als ik dan toch wat op moet noemen is het een betere gezondheid voor mezelf en voor m’n mannetje, meer tijd samen en een paar kledingmaatjes minder.

7. Welke datum blijft je bij van dit jaar door een leuke/bijzondere/minder leuke herinnering? Welke?
28 tot en met 30 januari: Weekendje op de SS Rotterdam,
30 maart: Naar Zwolle voor een echo en en rontgenfoto,
7 april: De dag dat ik te horen kreeg dat ik levertumoren heb,
7 tot en met 10 mei: Een lang weekend naar Londen,
20 mei: MRI maken in het Sofia in Zwolle,
12 juni: Naar de SING-INN op Opwekking,
19 juli: Voor het eerst naar het UMCG in Groningen,
3 augustus: Een dagje op bezoek bij lieve zwager en schoonzus op Texel,
4 tot en met 6 augustus: Opname in het UMCG voor leverpunctie,
18 september: Dag Holland Dag met ons Dafje in het Openluchtmuseum in Arnhem,
30 september: Onze trouwdag – alweer 5 jaar gelukkig getrouwd,
30 oktober: Verjaardag van Alex in Stiens,
5 tot en met 11 november: Vakantie in Turkije met Wim, paps en mams,
12 december: De geboortedag van Daimy.

8. Je grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?
10 kilo afvallen!

9. In wat faalde je?
Hmm…. Moeilijk… Volgens mij heb ik niet (bewust) gefaald.

10. Was ik dit jaar veel ziek of had ik veel letsel opgelopen?
Ik was niet ziek in de zin van griep of iets dergelijks maar op 7 april zijn er levertumoren bij mij ontdekt. Daardoor was ik erg moe, kon ik niet afvallen en had ik allerlei andere klachten. Dus ja, ik was wel ‘goed ziek’ dit jaar. En helaas is dit in 2012 nog niet afgelopen…

11. Wat was het beste wat je hebt gekocht?
Het beste wat ik gekocht heb was onze Suzuki Swift, onze nieuwe keuken en nieuwe meubels in de woonkamer. Oh, en een heel klein beetje mijn iMac. Maar ik moet toegeven dat hij mooier leek dan dat ik ‘m vind werken. Het ziet er gewoon gelikt uit en sommige dingen zijn echt gaaf maar ik kan nog steeds niet volledig wennen…

12. Wie zijn gedrag heeft je mateloos geïrriteerd?
Dit vind ik nou niet echt een handige vraag… Dus ook geen handig antwoord.

13. Wie zijn gedrag heeft je verbaasd?
Hmm… Moeilijk…

14. Waar heb ik het meeste geld aan uitgegeven?
Onze Suzuki Swift, onze nieuwe keuken en onze nieuwe woonkamer.

15. Waar was je heel, heel, heel erg enthousiast over?
Over het feit dat Daimy was geboren. En over lekker maar toch mager koken, dat het afvallen zo goed gaat en dat ik in een twee maten kleinere jeans paste.

16. Welk liedje doet je denken aan het jaar 2011?
Barbara Streisand van Duck Sauce doet me denken aan m’n werk. Een collega had dit als ringtone.
Bouncer van de Studio Killers doet me (uiteraard) heel erg denken aan 3FM Serious Request.
Vijf jaar van Do & Pieter van der Zweep doet me denken aan ons 5 jarig jubileum.
Danza Kuduro van Don Omar Ft Lucenzo doet me denken aan de zomervakantie.
Nina Bonita van Chino & Nacho doet me denken aan Zumba.
Droom, durf, doe en deel van Marco Borsato doet me ook denken aan Zumba, de cooldown.
Something in the water van Brook Fraser doet me denken aan Wim. Hij vind dit zo’n mooi nummer.
Verder werd/word ik blij van onder andere: Dirty Bit van de Black Eyes Peas, Tonight van Enrique Iglesias, Dit lied van Guus Meeuwis, On the floor van Jennifer Lopez, Hello van Martin Solveig, Rolling in the deep van Adele en ga zo maar door.

17. Vergeleken met vorig jaar ben je nu:
a) Blijer of verdrietiger?
b) Dunner of dikker?
c) Rijker of armer?

18. Wat zou je willen dat je meer had gedaan?
Meer  m’n hart volgen.

19. Wat zou je willen dat je minder had gedaan?
Hmm… Geen idee.

20. Hoe vierde je Kerstmis?
Eerste kerstdag zijn we ‘s middags naar m’n ouders gegaan en hebben we gezellig geklets en ge-gourmet. Tweede kerstdag was heerlijk rustig thuis!

21. Werd ik verliefd dit jaar?
Een beetje: op Daimy. Wat een prachtig klein poppetje.

22. Wat was mijn favorite tv programma?
Ik heb niet zoveel tv gekeken. Maar als ik al keek was het HIMYM, House, The king of Queens.

23. Heb je een hekel aan iemand aan wie je in vorige jaren geen hekel had?
Als dat al zo was dan zou ik nog geen namen noemen.

24. Wat was het beste boek wat je hebt gelezen?
Het ‘Vragenboekje’ ben ik in begonnen maar heb er nog niet zoveel tijd voor gehad om er mee verder te gaan.

25. Heb je een nieuwe musical ontdekt?
Nee, niet ontdekt. Zou graag naar Daddy Cool gegaan zijn maar die draaide op -voor mij- lastige data. Dus helaas.

26. Wat kreeg je voor Kerst?
Net als vorig jaar: een heerlijk luchtje van pap (en mam):Lady Million van Paco Rabanne

27. Wat was je favoriete film van dit jaar?
Dear John, Dawn Anna, Gran Turino, Nowhere Boy, Tamara Drewe, Black Butterflies en nog enkele 🙂

28. Wat deed je op je verjaardag en hoe oud werd je?
Op 9 oktober, de dag dat ik 24 werd, was het volgens Twitter een gezellig en rustige dag.
http://twitter.com/elkana/statuses/123156558493392898

29. Wat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?
Als ik niet ziek geweest was.

30. Hoe zou jij je kleding style beschrijven van 2011?
Mijn eigen stijl 🙂 Casual maar ook netjes.

31. Wat hield je met beide benen op de grond?
Het feit dat je leven zomaar afgelopen kan zijn.

32. Welke celeb bewonderde je?
Mijn eigenste Wimpie 🙂 Mijn persoonlijke celebje 😀

33. Welk politiek punt irriteerde je het meeste?
Het geneuzel op zichzelf vond ik al irritant…

34. Wie miste je dit jaar?
In het begin van het jaar voornamelijk Wim z’n moeder.

35. Wie was de leukste persoon die je dit jaar leerde kennen?
Daimy natuurlijk! 😀 Wat een guitig meisje met haar gekke koppies.

36. Vertel een waardevolle les die je hebt geleerd.
Dat je leven zomaar afgelopen kan zijn. Een goed voorbeeld is de ontdekking dat ik ziek ben. Iedereen zei altijd dat Wim waarschijnlijk eerder zou overlijden als mij. Dat is theoretisch ook wel voor de hand liggend maar toen we hoorden dat ik levertumoren had  draaide alles even om. Het kan maar zo zijn dat ik eerder kom te overlijden dan Wim! Dat zet je wel even weer met je beentjes op de grond en doet je beseffen dat het leven kostbaar is.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!